Reklama

Pedercini se rozešel s Hernandezem, šanci dostane Ruiu

Týmový šéf Lucio Pedercini zrušil smlouvu s Yonnym Hernandezem na rok 2019. Ten se totiž nezúčastnil posledního závodního víkendu v Magny Cours. Ostatně vztahy mezi týmovým bossem a pilotem už byly dlouho napjaté.

Vše začalo koncem srpna při testech v Portimao: Tam po objetí pouhých 4 kol přestal kolumbijskému jezdci na jeho Kawasaki fungovat motor a tým ho musel vyměnit. Po objetí dalších 5 kol se porouchal i ten druhý a zbytek testu absolvoval Yonny Hernandez se stockovým motorem.

Minulý týden došlo k vyvrcholení celého problému s pilotem: Údajně neměl Hernandez zajištěný pokoj v hotelu a tak odjel autem z Paříže nazpět do Barcelony. Dle týmového šéfa Lucia Pederciniho ale za všechny zmatky mohl právě kolumbijský pilot...!

Místo něho pak ve Francii závodil bývalý Pederciniho pilot Jeremy Guarnoni.

Zbývající dva závody letošní sezóny bude absolvovat teprve 18-letý Ital Gabriele Ruiu, který letos odzávodil celou sezónu v STK 1000 - obsadil celkově 8. místo, ačkoliv měl původně startovat v šampionátu WorldSBK za Grillini Suzuki - tento tým ale po známých událostech zapletení týmového šéfa Andrea Grilliniho do problémů s mafií - do letošního šampionátu vůbec nezasáhl.

Gabriele Riu má smlouvu s Pedercinim na sezónu 2019, nyní musí Lucio Pedercini najít ještě pro něho nového - rychlého - týmového kolegu na příští sezónu, který bude schopen .



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama