Reklama

Pedercini Kawasaki pouze s jedním jezdcem

Milánský motocyklový veletrh EICMA bývá každoročně milníkem v jednání o složení startovního pole MS-Superbike na další sezónu. A nejinak tomu bylo i začátkem listopadu 2018, kdy se domlouvaly poslední kontakty na sezónu 2019.

Italská privátní stáj Pedercini Kawasaki, zřejmě dle vyjádření majitele týmu Lucia Pederciniho, nastoupí pouze s jedním pilotem a tím bude 18-letý mladík Gabriele Ruiu z Itálie. Ten po vyhazovu Yonnyho Hernandeze absolvoval superbikový debut na okruhu na argentinském okruhu San Juan El Villicum a stal se ve věku 18 let, 4 měsíců a 27 dní nejmladším jezdcem, který kdy bodoval v šampionátu. Dosavadním nejmladší byl Japonec Yuichi Takeda, který v roce 1996 vyhrál na divokou kartu v Sugo a bylo mu 18 let, 8 měsíců a 27 dní. Že má tým Pedercini k dispozici jeden z nejlepších privátních motocyklů, dokázali v minulosti umístěními v Top-5 Leon Haslam a Anthony West. Zároveň se v paddocku WorldSBK dobře ví, že závodění za tento tým není vůbec laciné, o tom se v minulosti přesvědčili třeba Gabor Talmacsi a Karel Abraham, kteří za tento tým chtěli rovněž závodit.

Do šampionátu se sice vrací oficiálně Honda, respektive HRC (Honda Racing Corporation), ale zároveň odstoupil hlavní sponzor, firma na energetické nápoje Red Bull. Pro tuto rakouskou firmu zvyklou vyhrávat závody jako na běžícím pásu byly výsledky 2017/2018 hodně mizerné a dvojice pilotů Camier/Kiyonari neslibuje na sezónu 2019 rovněž žádné zázraky.

Jinak bylo potvrzeno, že ze šampionátu MS-Superbike na sezónu 2019 definitivně vypadla Laguna Seca! Bez Brna a závodu v USA je v novém kalendáři i s Jerezem 13 závodních víkendů, DWO jedná ještě s Lausitzringem, pak by jich bylo 14.

Jinak potvrzeno je zatím 17 jezdců, dá se ale očekávat ještě tým GoEleven Aprilia (Roman Ramos; Lorenzo Savadori), v jednání je druhý motocykl Kawasaki týmu Orelac pro Hectora Barberu, svého jezdce ještě nepřihlásil tým Guandalini Yamaha a nizozemská stáj bratranců Kateových jedná se Suzuki.

Startovní rošt MS-Superbike 2019:

KRT Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Leon Haslam (GB)

Kawasaki Puccetti: Toprak Razgatlioglu (TR)

Pedercini Kawasaki: Gabriele Ruiu (ITA)

Orelac Kawasaki: Leandro Mercado (ARG)

Pata Yamaha: Michael van der Mark (NL), Alex Lowes (GB)

GRT Yamaha: Sandro Cortese (D), Marco Melandri (ITA)

Aruba.it Ducati: Chaz Davies (GB), Alvaro Bautista (ESP)

Barni Ducati: Michael Ruben Rinaldi (ITA)

SMR BMW: Markus Reiterberger (D), Tom Sykes (GB)

Moriwaki Honda: Leon Camier (GB); Ryuichi Kiyonari (JPN)

Althea Honda: Alessandro Delbianco (ITA)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama