Reklama

Pedercini Kawasaki 2017: West nebo snad i Abraham?

Australan Anthony West ukazuje 2016 pravidelným umístěním v Top-10, jak kvalitní závodní materiál Kawasaki ZX-10R má k dispozici tým Pedercini v WorldSBK.

15. března a 15. června 2016 měl Sylvain Barrier zaplatit peníze týmu Pedercini Kawasaki za své závodění. Jelikož začátkem dubna havaroval na MotorLand Aragónu a zlomil si několikanásobně pravou ruku, necítil ale žádnou povinnost zaplatit dohodnutou částku.

Týmový šéf Lucio Pedercini proto zapojil do celého případu advokáty a nechal Barrierovi otevřené dveře s tím, že pokud bude zdravý a zaplatí dlužné peníze, bude se smět dvojnásobný šampion Superstock-1000 do týmu vrátit a poslední čtyři závodní víkendy absolvovat a nabídnout se svými výkony pro startovní místo 2017.

Pokud se tak nestane, tak chce Pedercini při závodech na Lausitzu, Magny-Cours, Jerezu a v Doha dát příležitost Australanovi Anthonymu Westovi. Ovšem zatímco Barrier musí za své starty platit, tak West chce peníze vydělat. Pedercini se tak rozhoduje závod od závodu.

„S Anthonym je to super, je to velmi dobrý typ a velmi dobrý jezdec a všichni vědí, že je rychlý na mokru. Mě ale nadchl v sobotu v Malajsii, kdy skončil na suchu v Top-9. Pokud se ale vrátí v Německu Sylvain, tak budeme s ním pokračovat, jinak s Anthonym. A možná můžeme s ním něco podniknout pro příští rok“, říká na toto téma Pedercini.

West už oznámil týmu, že by 2017 jel za tým celou sezónu, ovšem Australan také dobře ví, že Pedercini potřebuje lepší personál, pokud se chce dostat dopředu ve výsledcích.

A nezapomínejme: Před několik sezónami chtěl za něho závodit mistr světa Gabor Talmacsi, jelikož ale po něm chtěl Lucio Pedercini 180 000 Euro jako sponzorský příspěvek, tak Talmacsi po absolvovaných testech s díky odmítl.

Jedno je jisté: Pedercini nasadí v MS-Superbike 2017 opět dva motocykly Kawasaki ZX-10R, jednu by měl v každém případě pilotovat katarský jezdec Saeed al Sulaiti. Ten ne díky tomu, že v Laguna Sece získal svůj první mistrovský bod, ale že katarský svaz QMMF hodně masívně plní pokladnu italského týmu.

Karel Abraham, který zřejmě ztratí své místo v britském týmu Milwaukee-BMW, by mohl u Pederciniho rovněž zakotvit: „Mluvil jsem s panem Pedercinim, ale ještě jsme spolu nejednali. Mluvíme spolu a určitě se ještě setkáme. Já se ale nyní koncentruji na Milwaukee a chtěl bych zjistit, kam to dále bude pokračovat“, říká brněnský jezdec.

Týmový šéf Milwaukee Shaun Muir by se měl v příštích dnech rozhodnout, zda bude 2017 pokračovat s BMW, nebo přejde k Aprilii. A to bude hodně rozhodující i pro Abrahama: Aktuálně totiž nepatří Abraham mezi Top-4, kteří by mohli za Shauna Muira jezdit a kteří mají zájem zatím nemají smlouvu na příští sezónu: Eugene Laverty, Leon Camier, Sylvain Guintoli a Davide Giugliano.

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama