Reklama

Pátku vévodil Marquez - Honda a za ním 3 Yamahy: Zarco, Vinales a Rossi, 21. Abraham

Mistr světa a v Austinu ještě neporažený Marc Marquez zajel čas 2'04.061 a byl tak o 0.286 rychlejší než Rookie Johann Zarco. Třetí se první den umístil lídr šampionátu Maverick Vinales (+0.390).

Valentino Rossi obsadil 4. místo (+0.745) a Top 5 dokompletoval Dani Pedrosa (+0.750). Andrea Dovizioso s nejlepší Ducati skončil šestý (+0.769), Cal Crutchlow na místě sedmém (+0.944), další Rookie Jonas Folger obsadil místo osmé (+0.972) a Top 10 dokompletovali Scott Redding a Andrea Iannone s nejlepším motocyklem Ducati.

Jorge Lorenzo (+1.221) zahájil druhou desítku, za ním skončili Danilo Petrucci, Jack Miller, Aleix Espargaro s nejlepším bikem Aprilia a Top-15 uzavřel Hector Barbera.

Český jezdec Karel Abraham havaroval nezaviněně 5 minut před koncem v T11, jeho Ducati zůstala ležet na trati, náš jezdec se sice dostal mimo trať, ale držel se za poraněnou nohu. To celé ale znamenalo až 21. pozici, když jeho nejrychlejší kolo mělo hodnotu mělo 2'06.709 a na Marqueze tak brněnský pilot ztratil 2.648 sec. Za ním skončili Sam Lowes (Aprilia) a Bradley Smith (KTM).

„Dneska to byl hodne spatnej den. Rano mi moc nesedela motorka a dost to klouzalo a skakal predek. Navic trat tady v Austinu se pekne zhorsila, je to fakt hodne hrbaty. Na odpoledne jsme motorku dost zlepsili, ale potrebovali jsme jeste vyzkouset nekolik veci a taky druhou motorku. Na posledni vyjezd jsme nasadili mekkou smes a vyrazili jsme. Ve vracaku jsem vyjel trosku mimo stopu coz me zpomalilo na vyjezdu. Bohuzel za mnou jedouci Alvaro to na vyjezdu taky trochu prehnal a poradne se o me oprel. No teda spis to do me poradne napral...To jsem samozrejme necekal a poslal me tak docela tvrde k zemi. Snad bude vse na zitrek ok.“, zhodnotil nepovedený první den v texaském Austinu český jezdec ve španělských službách s italským motocyklem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama