Reklama

Pasini do WSBK? Pouze fáma!

Startovní pole královské kubatury motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým je až na dvě neobsazená místa úplně čitelné a tedy jasné. Tvoří ho aktuálně 22 stabilních jezdců na evropské závodní víkendy, na ty zámořské pak o 3 méně.

Počet stabilních pilotů se tak proti minulé sezóně určitě zvětší z 19 na 22, což znamená o 3 jezdce více! Na gridu máme zatím ještě 2 nevyřešené otazníky: Zda pojede Sandro Cortese jako druhý pilot v týmu Ten Kate Yamaha a kdo bude týmovým kolegou Takumi Takahashiho v týmu MIE Honda? Takže by jich mohlo dokonce být o 5 více...Ale!

Jedno je jisté, tým Motocorsa Ducati (argentinský jezdec Leandro Mercado) a závodní stáj Brixx Ducati (pilotem je Francouz Sylvain Barrier) nastoupí až do evropské části šampionátu.

Stále ještě nebylo vyřešeno druhé místo v nizozemském týmu Ten Kate Yamaha, kdo bude a zda vůbec týmovým kolegou Lorise Baze? Jistě, horkým kandidátem je dvojnásobný světový šampion (Moto3 a WorldSSP) Sandro Cortese z Německa, ale podepsáno není vůbec nic.

Druhým volným místem je nevyjasněná situace v týmu MIE Racing majitelky Midori Moriwaki, tedy satelitního týmu Hondy. Zde byl zatím oznámen jeden jezdec, Japonec Takumi Takahashi. Ten je kompletně placen od Honda Racing Corporation (HRC), ovšem tento tým neobdrží tovární motocykly jako Alvaro Bautista nebo Leon Haslam, nýbrž pouze „A“ kity. A dle některých zahraničních médií byl jako pilot kontaktován 12-násobný vítěz Grand Prix, 34-letý Mattia Pasini...Je to však dle našich informací fáma! Dokonce se uvažuje o tom, že by tato stáj z ekonomických důvodů jela v sezóně 2020 pouze s jedním pilotem.

Situace, zda Ten Kate Yamaha a MIE Honda pojedou v následující sezóně se dvěma, nebo pouze s jedním pilotem, by se měla hodně rychle vyjasnit...!

Piloti MS-Superbike 2020:

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Aruba Ducati: Chaz Davies (GB), Scott Redding (GB)

Pata Yamaha: Michael vd Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)

BMW: Tom Sykes (GB), Eugene Laverty (GB)

Honda: Alvaro Bautista (E), Leon Haslam (GB)

MIE Honda: Takumi Takahashi (J), Ryuichi Kiyonari (J)? Yuki Takahashi (J)?

Ten Kate Yamaha: Loris Baz (F), Sandro Cortese (D)

GRT Yamaha: Federico Caricasulo (I), Garrett Gerloff (USA)

Pedercini Kawasaki: Jordi Torres (E), Lorenzo Savadori (I)

Puccetti Kawasaki: Javier Fores (E)

Orelac Kawasaki: Maximilian Scheib (CHI)

Barni Ducati: Leon Camier (GB)

Go Eleven Ducati: Michael Ruben Rinaldi (I)

Motocorsa Ducati: Leandro Mercado (RA)

Brixx Ducati: Sylvain Barrier (F)

Tučně = potvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama