Reklama

Ondra Ježek s De Punietem a L. Rossim za ERC Ducati

Český jezdec Ondřej Ježek pojede vytrvaleckou 8hodinovku v Sepangu za oficiální tovární tým ERC Ducati. Tento závod se koná 14. prosince a je druhým závodem šampionátu MS-Endurance 2019/2020.

Ježkovými spolujezdci budou v Malajsii v sedle továrního motocyklu Panigale V4 R s #6 dva Francouzi: Randy De Puniet a Luis Rossi. Jedná se o německý tým ERC Endurance manažera Uwe Reinhardta. Ježek je v tomto týmu jako #1, tedy «Rider Blue».

Do šampionátu EWC se tak oficiálně vrací továrna Ducati, kdy tým #6 ERC Endurance přechází z motocyklu BMW S 1000 RR na Ducati Panigale V4R. Při Bol d’Or skončila sestava Mathieu Gines, Julien Da Costa a Louis Rossi sice na třetím místě, později ale byl tento tým diskvalifikován kvůli technickým nesrovnalostem. Nyní je tedy s motocyklem Ducati Panigale V4R v nové sestavě: Ondřej Ježek , Randy De Puniet a Luis Rossi. Jak Randy de Puniet, tak Luis Rossi jsou bývalými jezdci Grand Prix a oba dva dokázali v minulosti tyto závody vyhrát. Randy De Puniet (38 let) vyhrál celkem 5 závodů Grand Prix v prostřední kubatuře 250 ccm, Luis Rossi (30) pak domácí závod Moto3 v Le Mans (za deště). Čecha Ondřeje Ježka (30) naopak známe především ze závodění v WorldSBK v kubaturách SBK, SSP a STK 600/1000.

Původně měl Ježek startovat za tým HRT 100-Hertrampf Endurance s motocyklem Ducati a s číslem #100, tento tým je ale pro 8h Sepang přihlášen nyní ve složení Marco Nekvasil (AUT), Bobby Bos (GER) a Arnaud Friedrich (GER).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama