Reklama

Oliver König v Kataru za KTM Freudenberg

Český motocyklový talent Oliver König pojede v sezóně 2020 za tým Freudenberg KTM a svou misi s německým týmem začne už v Kataru v říjnu 2019.

Jeho týmovými kolegy budou ve finálovém závodě letošní sezóny určitě Victor Steeman (5. v WorldSSP300) a Jan-Ole Jähnig (7.), stejně jako Max Kappler (16.). König je aktuálně v šampionátu WorldSSP300 na 27. místě.

17-letý Pražák König závodil letos za tým ACCR, tedy juniorský tým České motocyklové federace a nejlépe zajel v Donington Parku, kde byl odmávnut jako sedmý v cíli.

„Je skvělé, že jsme se dohodli na spolupráci. Oliver je super týpek, který do našeho týmu skvěle zapadá a mohl by se na sezónu 2020 do týmu včlenit. Už jsme v posledním čase společně dvakrát testovali a zanechal jen ten nejlepší dojem. Po sportovní stránce má Oliver rozhodně potenciál, aby se etabloval do našeho týmu. Proto mu dávme šanci v posledním závodě sezóny a ačkoliv to znamená zvýšenou logistiku, tak pojedeme v Kataru se čtyřmi motocykly.“, říká k angažování Königa týmový šéf Carsten Freudenberg.

Protože Oliver König je až na 27. místě v klasifikaci WorldSSP300, tak se do Kataru automaticky nekvalifikoval a proto je volný a může za Freudenberga startovat v Kataru.

König chyběl při posledním závodě v Magny Cours kvůli zranění, mezitím ale absolvoval lékařský test a může v Kataru závodit, takže test od oficiálního doktora Dorny bude pouze formální věc.

„Budou to důležité testovací kilometry, které nám hodně pomůžou a dobrý start do sezóny 2020 tak bude jednodušší“, dodal Freudenberg.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama