Reklama

Okruh v Jerezu přejmenován

Jihošpanělský okruh Grand Prix v Jerezu byl dnes oficiálně přejmenován k poctě 13-násobného mistra světa Ángela Nieta na «Circuito de Jerez Ángel Nieto». Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili synové Angela Nieta Gelete, Pablo a Hugo.

Tragická smrt 13-násobného mistra světa Ángela Nieta vloni v létě zasáhla celý motocyklový svět. Španělský národní hrdina podlehl vloni v srpnu svým zraněním, které mu neopatrnou jízdou, když on sám jel na čtyřkolce, způsobila jedna německá řidička na ostrově Ibiza. Nieto byl stár 70 let.

Na počest 90-násobného vítěze Grand Prix, který v letech 1964 až 1986 absolvoval celkem 186 startů Grand Prix a celkem 139x stál na pódiových stupních, byl Circuito de Jerez nyní přejmenován. Jihošpanělský okruh se nyní jmenuje «Circuito de Jerez Ángel Nieto», navíc při vchodu byla odhalena socha «12+1» šampióna. Toto dílo vytvořil umělec Agustín Estudillo.

Slavnostního přejmenování okruhu a odhalení uměleckého díla se zúčastnili při slavnostním ceremoniálu kromě Nietových synů Geleteho, Pabla a Huga a synovce Fonsiho také primátor Jerezu Mamen Sánchez a CEO-Dorny Carmelo Ezpeleta.

V neděli pojedou oba synové Gelete a Pablo s motocykly Garelli 125 ccm a Derbi 80 ccm na počest svého otce čestné kolo.

Přítomni byli samozřejmě také majitel týmu «Angel Nieto Racing» Jorge «Aspar» Martinez, stejně jako aktuální piloti tohoto týmu včetně našeho Karla Abrahama.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama