Reklama

Okruh Adria International Raceway je policejně zapečetěn

Italská závodní dráha «Adria International Raceway» je zapečetěná. Firma, která tento okruh provozuje, navršila horu dluhů, majitel dráhy se ukázal jako špatný manažer. Konalo se zde také finále šampionátu «Alpe Adria International Motorcycle Championshipu».

Italská finanční policie, Guardia di Finanza, uzavřela všechny vjezdy na závodiště «Adria International Raceway» . Provozní společnost F&M se sídlem v Římě v důsledku špatného hospodaření nahromadila schodek 53 milionů eur. F&M není vlastníkem závodní dráhy. Patří do fondu Bioitalia, ve kterém je zapojeno několik společností.

Závodní dráha «Adria Raceway» dlouhá 2,7 km se nachází 70 km jižně od Benátek nedaleko pobřeží Jaderského moře a byla postavena v roce 2002. Konaly se zde mj. také závody DTM, Euro Series Formule 3, italský šampionát Formule 3 a šampionát FIA ​​GT. Celé zařízení bylo nedávno zrekonstruováno, jak trať, tak infrastruktura. Nic nenasvědčovalo tomu, že by mohlo být něco špatně.

Všechny plánované akce, testy, závodní dny a závody na «Adria Raceway» jsou aktuálně zrušeny. Budovy byly na příkaz soudu vyklizeny. Provozující společnost Bioitalia, která je finančně zdravá, si nárokuje právo znovu získat přístup k okruhu, který vlastní.

Bioitalia zdůrazňuje, že není zapojena do machinací F&M a že hodlá co nejdříve obnovit pravidelný provoz na okruhu. Soudní jednání aktuálně probíhají; Bioitalia angažovala několik právníků.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama