Reklama

Oficiálně: Od Imoly Loris Baz s Yamahou

Hubené startovní pole MS-Superbike se od italského závodu v Imole - 10. - 12. května - rozšíří na 19 stabilních jezdců. Dle očekávání přibude francouzský pilot Loris Baz s motocyklem Yamaha tradiční nizozemské stáje tohoto šampionátu Ten Kate.

Před třemi týdny potvrdil tým Ten Kate svůj návrat do šampionátu WorldSBK. Nyní je vše jasné a oficiální!

Když Honda nechala svého dlouholetého partnera Ten Kate vloni na podzim pro sezónu 2019 bez podpory a sama se vrátila do šampionátu jako tovární tým HRC za pomoci Moriwaki a Althea, tak se koncem října ocitl nizozemský tým Ten Kate doslova na ulici.

Ačkoliv se nabízelo ukončení závodní činnosti ze strany bratranců Ten Kateových, tak oba dva Nizozemci začali usilovně pracovat na novém projektu. A před několika minutami byl celý projekt oficiálně oznámen.

Stalo se to pochopitelně na nejlepším možném místě, a sice prezentace proběhla na domácím okruhu v Assenu.

Týmový majitel Ronald ten Kate a týmový manažer Kervin Bos představili nový tým pod názvem «Ten Kate Yamaha Racing».

Bohužel se z časových důvodů nepodařilo uskutečnit premiéru na domácím okruhu v Assenu, nýbrž je vše naplánováno až na polovinu května do Imoly. Kdyby se nestihly plánované testy, tak by se vše posunulo o měsíc později do Jerezu.

Mimochodem: Všichni čtyři piloti s motocykly Yamaha R1 jsou aktuálně v Top-7 průběžné klasifikace WorldSBK.

A k angažování Lorise Baze jako pilota jen jedna faktická připomínka: Eric de Seynes, ředitel závodního oddělení Yamaha Motor Europe, je přítelem Bazova privátního manažera Erica Maheho.

Samozřejmě, že angažování Baze přivítala i Dorna: V aktuálním startovním poli není žádný stabilní Francouz a superbikový závod na Magny Cours (letos 27. - 29. září) patří k tradičnímu závodu tohoto šampionátu a je to 11. závodní víkend, který uzavírá evropskou část šampionátu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama