Reklama

Oficiálně: Dixon pojede za Petronas

Brit Jake Dixon byl dnes oficiálně potvrzen jako jezdec týmu Petronas-Sprinta v kubatuře Moto2. Jeho týmovým kolegou bude Xavi Vierge. Dixon tak bude pilotovat místo motocyklu KTM německý Kalex.

23-letý Brit Jake Dixon, 2018 vícešampion BSB za Leonem Haslamem, pojede 2020 za malajský tým Petronas. Odešel z týmu Gaviota-KTM, kde ho nahradí Hafizh Syahrin, letos pilot MotoGP v týmu Tech3-KTM-MotoGP. Syahrin podepsal před několika dny oficiálně smlouvu s týmem Jorge Aspara Martineze, kde pojede vedle Rookieho Arona Caneta. Tento Martinezův tým přechází z rakouské KTM na italský motocykl Speed Up.

Týmový principál Petronas Yamaha Razlan Razali - hlavním povoláním Chief Executive Officer okruhu Sepang International Circuit - úzce spolupracuje od června s Martinezem. Tehdy došlo k dohodě o převzetí Asparova týmu Ducati z MotoGP na sezónu 2019, jako vyrovnání se stal Martinez poradcem tohoto satelitního týmu s Quartararem a Morbidellim.

Tým Petronas Sprinta závodil 2019 v MS-Moto2 s Khairiulem Idahamem Pawim a potom s řadou náhradních pilotů jako třeba s Jonasem Folgerem.

Petronas dostal stejně jako Gresini druhé místo na startovním roštu, ty místa ztratily týmy Kiefer a Tascaracing.

Původně měl za tým Petronas závodit lídr šampionátu Alex Marquez, ale jednání bylo předčasně ukončeno v okamžiku, když Marquezův manažer Emilio Alzamora vyžadoval pro Alexe Marqueze smlouvu o smlouvě na rok 2021 do týmu MotoGP, což ale Yamaha striktně odmítla.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama