Reklama

Odchod Fahmiho z Moto2: Je příliš pomalý

Malajsijec Zulfahmi Khairiuddin naskočil v únoru do týmu SIC-Moto2 za Hafizhe Syahrina, ale většinou vozil «červenou lucernu». Po závodě v Jerezu se jeho kapitola závodění v Grand Prix definitivně uzavřela.

Zulfahmi «Fahmi» Khairuddin skončil v Kataru 28.; v Argentině 26., v Austinu 27 a v Jerezu pro crash nedojel..., když jezdil až do své havárie na P28.

Bývalý tovární pilot Red Bull-KTM-Moto3 (2. místo při GP Sepangu za Cortesem) byl u Aki Aja nahrazen od sezóny 2014 právě naším Karlem Hanikou - naskočil v únoru do tohoto týmu místo Hafizhe Syahrina, který dostal šanci místo Folgera v týmu Tech3-Yamaha-MotoGP.

Ovšem závodění 26-letého Khairuddina (celkem 107 startů v Grand Prix) bylo v kubatuře Moto2 nad jeho možnosti a schopnosti.

Fahmi tak po Jerezu opustil tým patřící Dato' Razlan Razalimu, který je CEO okruhu Sepang International Circuit (SIC), a kde je týmovým manažerem Johan Stigefelt.

Zulfahmi Khairuddin závodil 2016 a 2017 v WorldSSP za tým Orelac Racing Verdnatura; nejlépe byl odmávnut na 2. místě v Sepangu 2016 (za deště).

„Hledáme nyní náhradníka za Fahmiho. Buď někoho se zkušenostmi z MS-Moto2, nebo z MSJ-Moto3 či ME-Moto2. A ještě jsme se nerozhodli, zda to musí být jezdec z Jižní Asie, nebo nějaký mezinárodní pilot. Ale tento týden chceme jméno oznámit“, vysvětluje týmový majitel Razlan Razali.

Zulfahmi «Fahmi» Khairuddin se bude nyní věnovat v SIC mládežnickému programu «Impian ke MotoGP» a se svým vlastním týmem závodit v Asian Supersport-Championshipu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama