Reklama

NW200: Alastair Seeley (Kawasaki) vyhrál triangl po 19.

Tisíce diváků sledovali napínavý závod kubatury Supersport, který pro sebe nakonec rozhodl Alastair Seeley Kawasaki), za ním byli odmávnuti William a Michael Dunlop (oba Yamaha).

Po nočním dešti zůstaly na 14,5 km dlouhém okruhu některé úseky mokré. Ovšem rozhodnutí jezdců, které za všechny vyjádřil vítěz prvního závodu této kubatury Martin Jessopp, že by pneumatiky do deště nevydržely celou závodní vzdálenost, se jelo na suchých.

Ředitel závodu Mervyn White ale uspořádal ještě debatu s jezdci a poprosil je, aby v šikanách jezdili opatrně, navíc se jelo ještě jedno bezpečnostní kolo.

Polesetter Alastair Seeley měl nejlepší start a hned se dokázal svým pronásledovatelům vzdálit. Za ním následoval s menší ztrátou Ian Hutchinson a dále Bruce Anstey, Lee Johnston a Martin Jessopp e.

Ve druhém kole se ale špice sjela, Hutchinson se dokonce dostal na chvíli do vedení, ovšem Seeley dokázal kontrovat. Pořadí bylo následující: Seeley, a dále Jessopp, Anstey, Hutchinson, Johnston a Newcomer Adam McLean. Top-16 jelo v rozmezí 5 sekund.

Pak šel dokonce na malý časový okamžik do čela William Dunlop, zatímco Johnston havaroval na začátku šikany Juniper. Tím vznikla malá dírka mezi pátým McLeanem a šestým Ansteyem.

Po čtvrtém kole začalo pršet, ale pořadatel se neodhodlal závod přerušit. A protože někteří přední jezdci zpomalili, tak se Seeley dostal krátce opět do čel, ale Dunlop dokázal kontrovat. McLean vedl před Michaelem Dunlopem a vypracoval si tak nejlepší pozici pro závěrečný útok.

Seeley ale vjížděl s malým náskokem do posledního kola, za ním následovali bratři William a Michael Dunlopové. Skvěle si vedl mladý McLean při své premiéře na závodě North-West-200 a jeů těsně za oběma bratry.

Po svém vypadnutí v prvním závodě kubatury Supersport vyhrál Seeley bezpečně druhý závod a bylo to jeho 19. vítězství při North West 200. Druhé místo získal William Dunlop, třetí pak jeho mladší bratr Michael.

Supersport Race2: 1. Alastair Seeley (Kawasaki), 6 kol za 29:07.172; 2. William Dunlop (Yamaha), 4,078 sec. zpět. 3. Michael Dunlop (Yamaha), + 4,552 sec. 4. Adam McLean (Kawasaki). 5. Ian Hutchinson (Yamaha). 6. James Hillier (Kawasaki). 7. Jamie Coward (Honda). 8. Peter Hickman (Triumph). 9. Martin Jessopp (Triumph). 10. James Cowton (Kawasaki).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama