Reklama

NW200: Alastair Seeley (BMW) vyhrál i další závod Superstock, 14. Červený, 16. Bičiště

Druhý závod Superstock musel být kvůli dešti v 5. ze 6 okruhů zastaven. Ovšem vítěz zůstal setjný, Alastair Seeley. Naši jeli opět výborně, 14. byl odmávnut Marek Červený, 16. Petr Bičiště.

Mnoho času k oslavě po vítězství ve druhém závodě Supertwin neměl britský Evergreen Michael Rutter, neboť ho čekal druhý závod Superstock. Polesetter Alastair Seeley, Michael Rutter a Lee Johnston bylo složení první řady, tu druhou vytvořili Ian Hutchinson, Dean Harrison a Martin Jessopp.

První kolo dokončil na vedoucí pozici Ian Hutchison, za ním následovali Alastair Seeley, Michael Rutter a Lee Johnston. Už ve druhém kole se ovšem dostal do čela Seeley, dalšími pak byli těsně za ním Hutchinson a Johnston. Pronásledovatelé Rutter a Peter Hickman už ztráceli více než jednu sekundu.

Ve druhém kole musel pro defekt své Suzuki vzdát lokalmatador Michael Dunlop.

Ve třetím kole se dokázal Rutter dostat těsně k Top-3, takže v poločase byl rozdíl mezi jezdci v Top-4 Seeley, Johnston, Hutchinson a Rutter pouze jedna sekunda. Hickman, James Hillier, Saiger, Dunlop, Dean Harrison a Jamie Coward dokompletovali Top-10.

Top-4 jezdci si měnili díky vzduchovému pytli mnohokrát své pozice, což umožnilo Hickmanovi snížit na ně ztrátu.

Jezdci vjeli do pátého kola a začalo doslova lít. Seeleymu to ovšem nevadilo a získával stále větší a větší náskok.

Ředitelství závodu to nemělo vůbec jednoduché, ale dospělo k jedinému správnému rozhodnutí: V pátém kole předčasně ukončit závod. Seeley a Hutchinson upozornili několikrát zdviženou rukou, že podmínky na trati nedovolují v závodě pokračovat.

Pro Alastaira Seeleyho to znamenalo už 21. vítězství při závodě North West 200!

Superstock Race2: 1. Alastair Seeley (BMW), 4 kola za 17:54.458; 2. Ian Hutchinson (BMW), 0,226 sec. zpět. 3. Michael Rutter (BMW), +0,690 sec. 4. Lee Johnston (BMW). 5. Peter Hickman (BMW). 6. Dean Harrison (Kawasaki). 7. Horst Saiger (Kawasaki). 8. Dan Kneen (BMW). 9. James Hillier (Kawasaki). 10. William Dunlop (Yamaha). Dále: 15. Marek Červený (BMW). 16. Petr Bičiště (BMW).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama