Reklama

NW 200: Alastair Seeley vyhrál dnes po 16.!

Dnešek patřil nejen kvalifikačním tréninkům, ale také prvnímu závodu „Vauxhall International North West 200“ 2016, kterým byl závod kubatury Supersport.

Seeley využil hned své první příležitosti a dostal se jako jediný jezdec v historii na počet vítězství, když až do letošního roku se dělil o počet vítězných závodů s Robertem Dunlopem, který v roce 2008 tragicky zahynul právě při tréninku na tento závod.

Z Pole-Position využil Seeley nejlepší start a dostal se do čela, ovšem brzy musel své první místo přenechat Martinovi Jessoppovi. Na špici se tak utvořilo kvarteto ve složení Seeley, Jessopp a dále Lee Johnston a James Hillier, za nimi následovali Ian Hutchinson a William Dunlop, jehož Yamahy se musel těsně před závodem vyměnit motor.

Zatímco Seeley na špici musel odolávat útokům Johnstona a Jessoppa, tak Hillier ztratil dvě pozice a propadl se za Hutchinsona a Williama Dunlopa na P6. To už chyběl Michael Dunlop, jehož motocykl vypověděl poslušnost ještě před startem.

V polovině závodu se dostal na čelo závodu Hutchinson, za ním následovali Jessopp a Dunlop. Dean Harrison se probojoval na P6 za Seeleyho a Johnstona, přičemž díky „větrným hrátkám“ byl rozdíl v Top-10 necelé 3 sekundy.

Hutchy, Jessopp, Seeley, Johnston, Harrison, Dunlop a Hillier bylo pořadí po 4. kole na 14,436 kilometrů dlouhém trojúhelníkovém okruhu mezi městy Portstewart, Coleraine a Portrush. Bruce Anstey, Michael Rutter a John McGuinness ovšem na dalších místech byli za vedoucí skupinkou s nepatrnou ztrátou.

V předposledním kole se zřejmě rozhodlo, když se Seeleymu podařilo odpoutat od Hutchinsona. Jessopp a Harrison jeli na P3 a P4, Anstey byl sice na P5, ale jelikož si zkrátil trať v úseku Mill Roundabout, tak musí počítat s určitým časovým trestem.

Seeley si v posledních 14,4 kilometrech udržel vedení v závodě, když především na úseku kolem moře využil své rychlosti. Za Hutchinsonem si poslední pódiové umístění zajistil Jessopp.

Ve své premiéře obsadil český jezdec Marek Červený velmi solidní 16. místo.

Výsledek závodů Supersport 1: 1. Alastair Seeley, Kawasaki, 6 Runden in 27.46,955. 2. Ian Hutchinson, Yamaha, 1,290 sec. zur. 3. Martin Jessopp, Triumph, +2,200 sec. 4. William Dunlop, Yamaha. 5. Dean Harrison, Kawasaki. 6. Lee Johnston, Triumph. 7. James Hillier, Kawasaki. 8. John McGuinness, Honda. 9. Michael Rutter, Kawasaki. 10. Bruce Anstey, Honda. A dále: 16. Marek Červený (CZ) Kawasaki + 1:00.900.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama