Reklama

Northern Talent Cup s KTM za € 10.000.-

Během «Motorrad Grand Prix Deutschland» na Sachsenringu byl představen nový motocyklový závodní seriál pro mládež: «Northern Talent Cup» se pojede s biky KTM za 10.000 Euro, Dorna zaplatí polovinu ceny za závodní materiál.

Dorna, ADAC a KTM zorganizují 2020 společně «Northern Talent Cup», který nahradí dosavadní «ADAC Junior Cup powered by KTM».

Celkem se bude konat 7 závodních víkendů vždy po 2 jízdách, dohromady tedy 14 závodů o body.

Pojede se během Grand Prix na Sachsenringu a v Brně, dále při WorldSBK v Assenu. Dalšími termíny jsou závodní víkendy IDM (Lausitzring a Hockenheim), stejně jako budou využity ještě Red Bull Ring a Oschersleben.

Vybráno bude 24 jezdců od 12 do 17 let z celé Evropy, ale přednost budou mít mladí jezdci ze střední a severní Evropy.

Budou to motocykly KTM o objemu 250-ccm, tedy čtyřtaktní jednoválce vážící 97 kg s výkonem 45 až 46 HP při 14.000 ot/min, pérování WP podobné jako u motocyklů Rookies-Cupu.

Ačkoliv Dorna zaplatí polovinu za závodní materiál, tak týmy si potom mohou motocykly ponechat.

Dorna tyto aktivity provozuje v rámci vlastního «Talent Promotions Departement», dá k dispozici, stejně jako v Red Bull Rookies-Cupu obrovský stan jako vlastní paddock.

„Naším cílem je v NTC poskytnout jezdcům takové možnosti, aby se dostali snáz do Rookies-Cupu a do MSJ-Moto3 a potom do MS-Moto3“, říká o celém projektu CEO Dorny Carmelo Ezpeleta.

Jedno je jasné, naprosto klasický motocykl KTM RC250GP pro Red Bull Rookies-Cup je pro normální mladé rodiny příliš drahý - 30.000, to nemluvě o použitém motocyklu z GP, který je možno použít k závodění v CEV-Repsol (ten stojí 55.000 Euro - bez ECU).

V novém konceptu «Northern Talent Cup» 2020 se KTM postará o logistiku náhradních dílů a Track Support. Prvních 24 motocyklů pro sezónu 2020 bude Dorna spolufinancovat.

A hmatatelné rozdíly? Rookies-Cup-KTM stojí 30.000 Euro, NTC-KTM ca. 10.000 Euro. Jistě, s motocykly NTC se bude jezdit přibližně o 3 až 4 sekundy na jedno kolo pomaleji, to ale nehraje u těchto mladých jezdců prakticky žádnou roli.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama