Reklama

Northern Europe Cup Moto3: Oliver König celkově 6.

Dvěma finálovými závody v Assenu se skončil letošní závodní seriál Northern Europe Cup Moto3. Celkovým vítězem se stal v kubatuře Standard obhájce titulu Němec Dirk Geiger, náš Oliver König s #52 obsadil celkově 6. místo.

V tomto závodním seriálu se závodí na jednotných motocyklech Honda NSF250, a závodilo se celkem v 11 závodech na těchto různých tratích: Assen, Oschersleben, Donington, Sachsenring, Silverstone a opět v Assenu, když jeden závod se konal i v rámci GP České republiky u nás na Masarykově okruhu. Právě tento závod vyhrál český jezdec Oliver König, ovšem jinak se mu už tak nedařilo, i když právě ze začátku sezóny byl na německém okruhu v Oscherslebenu odmávnut jako druhý a třetí...Pak už ale na stupních vítězů nestál Čech s výjimkou Brna bohužel ani jednou.

Vítězem Northern Europe Cupu Moto3 2017 se tedy stal Dirk Geiger z týmu Kiefer Racing s celkovým počtem 222 bodů před svým týmovým kolegou Leonem Orgisem (166) a dalším Němcem Philippem Freitagem (162).

Zatímco Oliver König nasbíral celkem 117 bodů a to znamenalo 6. místo, v roce 2016 se umístil König na 4. místě celkově. Další dva mladí Češi letos bodovali pouze sporadicky: Petr Svoboda se 17 body obsadil 17. místo, Filip Řeháček s body 16 místo 18.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama