Reklama

Nietův stav se rapidně zhoršil

Zdravotní stav Angela Nieta, tedy 12+1 mistra světa, se dnes v noci rapidně zhoršil. 70-letý Ángel Roldan Nieto byl zraněn 26. července při dopravní nehodě na ostrově Ibiza, kde do jeho quadu vrazila zezadu 38-letá německá turistka a «El Niňo» vypadl na asfalt.

Ángel Nieto byl hospitalizován v nemocnici «Ospedale Nostra Signora del Rosario» na ostrově Ibizia, jeho stav se dnes v noci rapidně zhoršil.

Oba jeho synové, Pablo - týmový principál Sky VR46, a “Gelete” Angel Jr. - pracuje v týmu Reale Avintia Racing - svou účast na brněnské Grand Prix odřekli a nezúčastní se ji. V nemocnici je přítomen i synovec Fonsi - bývalý jezdec WorldSBK a MS-250 ccm.

Ángel Roldan Nieto měl kvůli svému malému vzrůstu během své závodní kariéry přezdívku «El Niňo», tedy «Dítě».

Nieto dominoval řadu let kubaturám 50 (80) a 125 ccm s motocykly značek jako Derbi, Bultaco, Garelli nebo Minarelli. K tomu závodil také sporadicky v kubatuře 250 ccm na Derbi - celkem 5 startů - a dokonce se pokoušel kvalifikovat i na jednotlivé závody 500-ccm. S 90 vítěznými závody GP je Nieto v historické tabulce vítězů Grand Prix na třetím místě: Za Agostinim (122) a Rossim (115).

Na dnešní večer plánovaná TK na brněnském Automodromu s tématem zdravotní stav Angela Nieta byla zrušena.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama