Reklama

Nicolo Canepa minimálně 2 wild card v sezóně 2018

Díky překvapivému odchodu týmu Grillini Suzuki se startovní pole MS-Superbike zmenšilo na pouhých 19 permanentních účastníků. Po Ducati a Kawasaki chce ale i Yamaha poslat do závodu svého pilota na wild card.

Maximálně 26 stabilních motocyklů chtěla mít Dorna jako promotér MS-Superbike na startovním roštu, v letošní sezóně jich v říjnu 2017 upřesnila na 24. Několik dní před startem nové sezóny jsme ale od tohoto čísla hodně vzdáleni, po odchodu týmu Grillini Suzuki se počet permanentních jezdců zmenšil na pouhých 19 jmen!

Pro sezonní premiéru na Phillip Islandu přibudou tři piloti s wild card: Troy Herfoss, Wayne Maxwell a Daniel Falzon. Ovšem pro další závodní víkend v Thajsku není nahlášen ani jeden!

Naopak velmi dobře se vyvíjí situace pro evropské závody: Při všech závodních víkendech nasadí Aruba Ducati třetí tovární motocykl, který bude pilotovat s číslem #21 úřadující šampion Superstock-1000 Michael Rinaldi.

Ital Fabio Menghi by se svým rodinným týmem VFT Ducati chtěl startovat na třech až čtyřech závodech v Evropě.

Kawasaki už minulý týden oznámila, že dvě wild card dostane Leon Haslam v týmu Puccetti Racing, jedna z nich bude pro závod v Imole, druhé zřejmě pro britský závodní víkend na Donington Park.

A nyní se pro minimálně dva starty s wild card rozhodla i Yamaha: Testovací pilot Niccolo Canepa by měl startovat minimálně na okruzích Donington Park a Magny-Cours. Canepa už testoval v Jerezu s ostatními stabilními piloty šampionátu WorldSBK a skončil v časové tabulce celkově v Top-3!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama