Reklama

Nezaměstnaný Mattia Pasini trénuje na GP Katar

Ital Mattia Pasini vyhrál 2018 GP Argentiny, přesto je 2 měsíce před startem letošního šampionátu stále bez motorky. Do nejbližší budoucnosti je ale 33-letý zkušený pilot optimistou a naplno trénuje, jakoby měl stát na startu 10. března v Losailu.

„Všechna místa na startovním roštu v Moto2- a MotoGP jsou sice obsazena (v Moto3 nemůže Pasini kvůli svému věku závodit), ale já trénuji naplno, jako kdybych měl stát na startovním roštu při premiérovém závodě sezóny 2019. Jsem profesionál a žiji životem jako sportovec.“, říká dvanáctinásobný vítěz závodů Grand Prix.

2018 vyhrál Pasini nejen Grand Prix Argentiny, ale v Mugellu, na Sachsenringu a na Phillip Islandu vyjel do závodu z první pozice, když získal Pole-Position. S motocyklem Kalex týmu Italtrans nakonec obsadil v šampionátu 9. místo. Pro novou sezónu chtěl za každou cenu kvalitní tým, ovšem jeho vysoké nároky mu stály v cestě.

„Týmy zřejmě místo rychlých jezdců potřebují takové, kteří doplní chybějící peníze v týmovém budgetu.“, říká rychlý Ital, který má na svém kontě kromě 12 vítězných závodů Grand Prix také 30 pódiových umístění.

Na téma změny šampionátu - třeba do MS-Superbike - odpovídá Pasini s úsměvem: „Jsem ještě mladý, a plný optimismu do budoucnosti. Když se zavřou jedny dveře, tak se zase otevřou druhé. Samozřejmě je smutné, že v lednu ještě nemám motocykl, ale takový je prostě život“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama