Reklama

News z WorldSSP před finálem v Losailu

Velký bojovník Kenan Sofuoglu chce o víkendu závodit v Losailu, pokud mu ale dá oficiální lékař závodu zelenou.

* 33-letý Turek si při highsideru v Superpole na Magny-Cours zlomil 30. září natřikrát pánev. Jeho ošetřující lékař Prof. Dr. Bülent Erol z Univerzitní nemocnice v Istanbulu mu nařídil tříměsíční přestávku. O tom ale nechtěl pětinásobný mistr světa vůbec slyšet, chtěl už závodit v Jerezu - to si nakonec rozmyslel - ovšem necelých 5 týdnů po svém zraněním chce nastoupit a vyhrát v Losailu a uchovat si tak naděje na zisk šestého titulu mistra světa WorldSSP. Jeho týmovým kolegou bude v Kataru Anthony West, když Kyle Ryde byl z týmu propuštěn.

* Ředitel závodního oddělení MV-Agusta Andrea Quadranti oznámil, že v sezóně 2018 se MV Agusta Corse soustředí pouze na kubaturu WorldSBK. Letos startovali oficiálně Patrick Jacobsen (5. v MS) a Alessandro Zaccone (23.), na rok 2018 proběhne reorganizace. Závodění s těmito motocykly noblesní značky bude provozovat tým Vamag. Na začátku této sezóny startoval za Vamag zkušený Roberto Rolfo, nyní na motocyklu F3 675 sedí Lorenzo Zannetti. Vysněného pilota PJ Jacobsena ale MV Agusta nedostane, ten bude pilotovat třetí Fireblade Superbike. Mezi kandidáty jsou Ayrton Badovini, Jack Kennedy a Zaccone.

* Mládežnický program «bLU cRU», do kterého byli vybráni ještě před sezónou Robert Schotman (7.), Alfonso Coppola (2.), Mykyta (10.), Kimi Patova (28.), Renzo Ferreira a Enzo de la Vega (21.), garantuje nejlepšímu z nich tovární Yamahu R6 na sezónu 2018, jako třetí motocykl týmu Mirko Giansantiho (GRT). To je samozřejmě hodně trpká pilulka pro nového mistra světa Marcu Garciu - rovněž jezdce s motocyklem Yamaha, který ale v programu «bLU cRU» není, takže se ho tato prémie netýká...! Tím vyvoleným tedy je vícemistr světa WorldSSP 300 Alfonso Coppola.

* Šest let závodil Zulfahmi Khairuddin z Malajsie v MS/125 ccm a Moto3, ovšem jeho výsledky zůstaly za očekávání, ostatně i později v WorldSSP. Během 103 závodů GP získal pouze dvě pódiová umístěn, nejlépe skončil v MS-2012 jako sedmý u Aki Aja. Od 2016 závodí za tým Orelac VerdNatura Kawasaki, pouze jednou byl odmávnut v cíli jako druhý - doma v Sepangu 2016. Týmový šéf Orelac VerdNatura chce 2018 závodit s jedním motocyklem Kawasaki ZX-10RR - jako jezdec je vyhlídnut Argentinec Leandro Mercado. V MS-Supersport nasadí José Calero pouze jeden motocykl, pro svého syna Ignacha.

* Šampion IDM-Supersport Thomas Gradinger z Rakouska pojede 2018 v MS-Supersport. Bude to v novém týmu Nerds Racing Yamaha. Jeho týmovým kolegou bude stále ještě úřadující vícemistr světa Jules Cluzel z Francie.

* Hikari Okubo (15. v MS) z Japonska bude v sezóně 2018 týmovým kolegou Kenana Sofuogla v týmu majitele Manuela Puccettiho. Závod v Kataru bude jeho posledním startem za tým CIA Landlord Insurance Honda Simona Buckamstera.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama