Reklama

News z WorldSBK, WorldSSP a STK FIM před Doningtonem

Po závodě WorldSBK a WorldSSP v asijském Sepangu uvidíme kompletní kubatury, tedy včetně STK, na britském okruhu v Donington Park. A co se mezitím událo ve startovní listině těchto kubatur?

• Už jsme vás pochopitelně informovali, že hrůzostrašný pád mistra světa z roku 2014 Sylvaina Guintoliho se neobešel bez následků a francouzský tovární pilot se svého domácího závodu - bydlí vzdálen jen několik minut jízdy autem od okruhu - nezúčastní. Továrního pilota týmu Pata Yamaha zde nahradí úřadující šampion MotoAmerica Superbike Cameron Beaubier, 23letý Kaliforňan tak bude debutovat v šampionátu WorldSBK.

• Italský tým Grillini Racing nastoupí v Donington Parku s novým jezdcem. Místo Australana Joshe Hooka byl angažován Jihoafričan Sheridan Morais a bude tak týmovým kolegou Švýcara Dominica Schmittera. Jihoafričan závodil už v sezóně 2014 za tento soukromý tým Kawasaki a v klasifikaci EVO obsadil se ziskem 24 modů P6. To ale stačilo pouze ke smlouvě v závodních seriálech MS-Endurance a MotoAmerica.

Ačkoliv nebylo oficiálně oznámeno, proč došlo k rozchodu Joshe Hooka a týmu Grillini, tak to zase tak nikoho moc nepřekvapilo: Na Phillip Islandu a v Buriramu nenastoupil 23letý Australan na start kvůli zranění, v Aragonu neviděl šachovnicový cílový praporek, v Assenu závodil pouze v první jízdě, v Imole havaroval ve druhém závodě v prvním kole. Určité zlepšení bylo pouze v Sepangu, kde dvakrát obsadil P15. a získal tak první letošní mistrovské body. Australanovi je vyčítána chybějící motivace.

• Kyle Ryde pojede od Doningtonu v šampionátu FIM Supersport za tým Schmidt Racing a bude tak týmovým kolegou ex-mistra světa 125tek Nicolase Terola v maďarském týmu a bude mít k dispozici motocykl MV Agusta F3 675.

18letý Brit z Nottinghamu je britským šampionem kubatur 125ccm- a Supersport, vloni stál v Doningtonu při WorldSSP na pódiu.

Ryde začal letošní sezónu jako permanentní jezdec WorldSSP za tým Ranieri Med SC Racing s motocyklem Yamaha YZF R6, nyní tedy mění jak tým, tak motorku.

• Při motokrosovém tréninku v Ottobianu koncem dubna zraněný Bryan Staring je stále neschopný závodění. Tehdy si přivodil komplikovanou zlomeninu lýtkové a holenní kosti. Jeho návrat do sedla motocyklu Kawasaki ZX-10R se dá očekávat v nejlepším případě v Misanu. Při závodě v Donington Parku bude týmovým kolegou Juliana Puffeho a Davida McFaddena domácí jezdec z BSB Luke Jones.

• Tým Pedercini by chtěl také v Donington Parku nechat pilotovat privátní motocykl Kawasaki Ninja ZX-10R 34letým Australanem Anthony Westem. „Já budu v každém případě závodit v Doningtonu a nejraději bych pokračoval dále s Pedercinim. Je ale potřeba vyřešit několik sporných bodů.“

Stabilní pilot Sylvain Barrier nebyl v šesti závodech Pedercini Kawasaki odmávnut v cíli lépe než na P15!

Problém pro Pederciniho: Barrier se zdá být pro závod Donington Park už úplně v pořádku a také druhý pilot tohoto týmu, Saeed Al Sulaiti z Kataru, má neprodyšnou smlouvu.

Pokud by nedošlo k dohodě s Luciem Pedercinim pro WorldSBK, tak West plánuje další start s wild card v WorldSSP s vypůjčeným motocyklem Yamaha R6.

V minulých dnech testoval West na Masarykově okruhu v Brně modifikovaný britský motocykl FTR Moto2 s motorem Honda od rakouské ladičské firmy Fritze Tunning, který tato firma připravuje do španělského šampionátu CEV-Moto2 a za který už vloni West hostoval při závodě ME-Moto2 v Jerezu a byl odmávnut na P6.

• Tovární tým Pata Yamaha STK1000 nastoupí v šampionátu FIM Superstock 1000 Cup v Doningtonu v následující sestavě: Niccoló Canepa a Lucas Mahias, když oba dva stabilní jezdci Florian Marino a Ricardo Russo jsou stále zraněni.

• Vítěz z mokrého Sepangu WorldSSP Ayrton Badovini nahradí v týmu Lorini Honda Němce Kevina Wahra, zatímco jezdec, který si vše platí, tedy Australan Glenn Scott zůstává.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama