Reklama

News z prostřední kubatury Grand Prix

Sezóna 2017 sice ještě neskončila, ale přípravy na tu novou jsou už v plném proudu. A složení týmů se pomalu rýsuje, stejně jako jako motocyklová technika, s kterou se do nové sezóny vydají.

Podařilo se třeba vypátrat, že švýcarská stáj CarXpert si zatím neobjednala ani u firmy Kalex a ani u firmy Suter závodní materiál na sezónu 2018. Z toho vyplývá jediné: Zbývá pouze rakouská KTM a to by byl senzační přestup. Navíc se zdá, že se do týmu vrátí z Kiefer Racingu Dominique Aegerter, ten letos závodí s motocyklem Suter. Teoreticky by se tak mohlo stát, že by se vedle továrního týmu Red Bull KTM Ajo objevil i zákaznický tým s rakouskými motocykly a to v sestavě Sam Lowes a Dominique Aegerter.

Tým SIC Racing z Malajsie bude příští rok závodit kromě v kubatuře Moto3 také v Moto2. Pilotem bude Hafizh Syahrin a ten pojede motocykl Kalex v designu Petronas. Tým Petronas Raceline Malaysia tak po pěti sezónách odchází z MS, byl vždy spojován se jménem Hafizhe Syahrina. Ten se motocyklovým fanouškům poprvé zjevil jako duch při deštivém závodě Sepang-GP 2012, když z 27. místa na startovním roštu doslova proplaval greenhorn s wild card až na 4. místo v cíli. A jelikož s několika měsíčním zpožděním bylo dopingovému hříšníkovi Anthony Westovi kvůli pozitivnímu testu odebráno jeho druhé místo v cíli, tak to pro Syahrina nakonec znamenalo dodatečné pódium. Důvodem ukončení činnosti byla hodně tvrdá rozepře mezi týmovým majitelem Petronas Raceline Rodriguez Valerianem, Rasminem Mazlim - zástupcem hlavního sponsora Petronas a objevitelem Syahrina Barrym Leongem.

Že končí tým AGR španělského televizního kuchaře Karlose Arguiňana, jsme psali včera v speciálním článku, jeho ex-pilot Yonny Hernandez (v týmu AGR ho nahradil Američan Joe Roberts) pojede v polovině září proslulý závod Bol d’Or v MS-Endurance za Honda Endurance Racing: Spolujezdci mu budou dva Francouzi - specialisté šampionátu EWC - Sébastien Gimbert a Gregory Leblanc.

18-letý Nizozemec Bo Bendsneyder má zatím za sebou v týmu Red Bull KTM Ajo hodně špatnou sezónu, přesto pojede 2018 v kubatuře Moto2. Suverenní vítěz Red Bull Rookies Cupu 2015 sice skončil ve své rookie sezóně 2016 dvakrát na bedně, ovšem letos mu patří až 13. místo v MS. Přesto si ho vybral Hervé Poncharal do svého týmu Tech 3 Racing, kde bude pilotovat motocykl Tech 3 Mistral 610.

Nizozemský tým RW Racing GP majitele Roelofa Waningena a týmového manažera Jarno Janssena závodí letos se Španělem Axelem Ponsem. Zda nejstarší syn Sita Ponse zůstane v této stáji i příští rok, není ale vůbec jisté. Co je ale na 100%: Tým pojede příští rok se dvěma piloty!

Sito Pons ztratil pro letošní rok hlavního sponzora Paginas Amarillas («Žluté stránky»), musel se spokojit s Rookiem Fabiem Quartararem, který ale po dvojnásobném zisku titulu CEV-Moto3 zatím v MS příliš nepřesvědčil. Francouzský mladík je v MS-Moto2 až na 17. místě, během 12 závodů nasbíral pouhých 17 bodů. Nyní chce bývalý mistr světa 250tek Sito Pons ulovit do svého týmu Pons HP 40 opravdu velkou rybu: Láká totiž jednoho z nejzkušenějších jezdců současného startovního pole vůbec: 30-letého Španěla Hectora Barberu s 255 závody Grand Prix na kontě. Ten by se vrátil do prostřední kubatury Grand Prix po 8 letech ztrávených v MotoGP, naposledy se ale stal 2009 vice-mistrem světa.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama