Reklama

News z BSB: Návrat Barbery a Michaela Lavertyho

Britský šampionát Bennetts British Superbike bude po přestávce pokračovat šestým závodem ve Snettertonu (19. až 21. července 2019) a ještě před zahájením tohoto závodního víkendu se podívejme na dvě změny ve startovní listině.

Těžce zraněného Keitha Farmera nahradí v týmu Tyco BMW zkušený Michael Laverty. 38-letý jezdec má na svém kontě více než 250 startů v BSB a v současné době závodí za stáj Wepol Endurance Racing týmového šéfa Rico Penzkofera v MS-Endurance.

Je připomínám: Keith Farmer se zranil v tréninku na pátý víkend sezóny v Knockhillu a přivodil si několikanásobné zlomeniny obou dolních končetin.

Glenna Irwina (Team Quatro Plant JG Speedfit Kawasaki), který trpí aktuálním virovým onemocněním pak ve Snettertonu nahradí ex-pilot MotoGP Hector Barbera. 29-letý Severní Ir Glenn Irwin byl považován před zahájením letošní sezóny za favorita BSB, když vloni skončil v šampionátu celkově třetí a šampion Leon Haslam odešel do WorldSBK. Tým Quatro Plant JG Speedfit Kawasaki už Barberu angažoval v této sezóně místo Bena Currieho, za kterého jel 32-letý Španěl v Donington Park a v Brands Hatch.

Mimochodem: V šampionátu BSB vede po 11 absolvovaných jízdách Scott Redding (Be Wiser Ducati – Ducati Panigale V4 R) se ziskem 176 bodů, druhý je Thomas Bridewell (Oxford Racing – Ducati Panigale V4 R- 172 bodů, následují jako třetí Joshua Brookes (Be Wiser Ducati – Ducati Panigale V4 R) - 145, čtvrtý je Tarran Mackenzie (McAMS Yamaha – Yamaha YZF R1) - 128, Top-5 kompletuje Danny Buchan (FS-3 Racing Kawasaki – Kawasaki ZX-10RR) - 119. Druhou polovinu elitní desítky tvoří Xavi Forés (Honda Racing – Honda CBR 1000RR) - 96, Christian Iddon (Tyco BMW Motorrad – BMW S1000RR) - 76, Peter Hickman (Smiths Racing – BMW S1000RR) - 76, Andrew Irwin (Honda Racing – Honda CBR 1000RR) - 70 a Top-10 kompletuje Dan Linfoot (Santander Salt TAG Yamaha – Yamaha YZF R1) - 59.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama