Reklama

News na startovním roštu GP Rakouska

Na startovním roštu «NeroGiardini Motorrad Grand Prix von Österreich» došlo k několika změnám oproti GP České republiky na Masarykově okruhu, kde se závodilo minulý víkend.

V Brně závodil Dennis Foggia v týmu Platinum Bay Real Estate místo zraněného Darryna Bindera, na rakouském Spielbergu dostane šanci Jaume Masia. 16-letý jezdec je nyní na 4. místě v šampionátu CEV/MSJ Moto3, když jezdí za tým Cuna de Campeones s KTM.

Stejně jako v Brně pojede v kubatuře Moto3 opět Mexičan Gabriel Martinez-abrego za tým Motomex Team s motocyklem KTM. V Brně byl klasifikován na 28. místě a bude to jeho čtvrtý start s wild card vůbec.

S wild card se v Moto3 představí Rakušan Maximilian Kofler s KTM, závodící jinak v italském šampionátu CIV.

Britský ex-mistr světa Moto3 Danny Kent převezme na Red Bull Ringu motocykl Suter MMX2, který normálně pilotuje Marcel Schrötter v týmu Dynavolt Intact-GP. Kent je po vyhazovu ze stáje Kiefer po Warm-up v Texasu aktuálně testovacím pilotem v týmu Red Bull-KTM-Moto3, absolvoval s wild card závod MS-Moto3 v Le Mans a na Sachsenringu, v Mugellu závodil za CarXpert-Team, když nahradil zraněného Ikera Lecuonu na motocyklu Kalex.

Red Bull KTM Factory Racing se poprvé představí na domácím okruhu v královské kubatuře a kromě stabilních jezdců šampionátu, kterými jsou Bradley Smith a Pol Espargaro, pojede s wild card testovací pilot Mika Kallio. Bude to jeho druhá divoká karta v letošní sezóně, na Sachsenringu byl finský ex-pilot MotoGP odmávnut těsně za body na 16. pozici.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama