Reklama

Nevítaný host u Asparovců

Oficiální soudní úředník se objevil v paddocku GP Itálie v Mugellu a vydal se neomylně k místu, kde jsou kamiony týmu Jorge Aspara Martineze.

Aspar tým bývalého světového šampiona Jorge Martineze zde má celkem tři týmové trucky a exekutor má právo je zabavit, aby nezaplacený dluh, který má ze srpna 2015 Jorge Martinez ve výši 250 000 €, byl soudně zlikvidován.

Jelikož motocykly MotoGP Ducati GP 14.2, na kterých závodí Yonny Hernandez a Eugene Laverty jsou na leasing a biky Moto3 Mahindra, které pilotují Francesco Bagnaia a Jorge Martin jsou zase majetkem indické továrny, tak je možno při exekuci zabavit pouze majetek týmu a tím jsou právě ty tři trucky.

Rozsudek italského soudu ze srpna 2015 potvrdil, že tým Aspar dluží italské továrně RSV uvedenou částku peněz za odebrané šasí pro závodění začátkem roku 2010, když jezdci Mike di Meglio a Julián Simon závodili první dva závody s podvozky RSV a teprve potom přešel tým na materiál poskytnutý švýcarskou firmou Suter. Soudní proces skončil loni v srpnu prohrou Martineze.

Celý případ nebude mít zřejmě vliv na účast jezdců tohoto týmu na GP Itálie, ale kamióny týmu půjdou pravděpodobně do aukce, pokud tedy Jorge Martinez nezaplatí dluh v souladu se zákonem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama