Reklama

Neoficiálně: Hafizh Syahrin místo Jonase Folgera!

Dle mediálních zpráv na FB z «Team Malaysia» bude 23-letý Malajsijec Hafizh Syahrin náhradníkem za Jonase Folgera v týmu Monster Yamaha Tech3 na celou sezónu 2018 v královské kubatuře MotoGP.

Oficiální potvrzení se dle dalšího motocyklového webu «Paddock GP» očekává každým dnem, dá se dokonce říci každou hodinu, neboť už od 16. (do 18.) ledna se konají v thajském Buriramu druhé letošní testy MotoGP. Důvodem zatímního oficiálního nepotvrzení je dle šéfa týmu Tech3 Yamaha Hervé Poncharala důvod, že se stále čeká na schválení od hlavního amerického partnera tohoto satelitního týmu Yamahy.

Faktem je a angažování Syahrina dle zahraničních pramenů pomohla i skutečnost, že tým Movistar Yamaha MotoGP podepsal včera spolupráci s firmou RCB, největším malajsijským on-line prodejcem motocyklového příslušenství, dříve známého pod jménem Racing Boy. A ačkoliv je Hervé Poncharal prakticky neomezeným králem v soukromém týmu Tech3, tak držet «stejnou linku» s Yamahou se mu může pouze vyplatit už vzhledem k eventuálnímu vzniku nového týmu v MotoGP «manažera» Valentina Rossiho.

Mimochodem: Yamaha a RCB spolupracovaly vzájemně už v sezónách 2013 a 2014, nyní se jedná o spolupráci na MotoGP sezóny 2018, 2019 a 2020.

Jinak malajský jezdec Hafizh Syahrin má na svém kontě celkem 4 kompletní sezóny v MS-Moto2, což s několika starty na wild card znamená 70 startů v Grand prix, všechny v kubatuře Moto2. V posledních dvou sezónách se Syahrin vždy umístil v Top-10 celkově a v roce 2017 byl dvakrát odmávnut na pozici, znamenající stupně vítězů.

23-letý Syahrin by tak byl prvním malajským pilotem, který bude závodit v královské kubatuře MotoGP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama