Reklama

Nejlepší letošní Kornfeilova kvalifikace

Velkou cenu Holandska hostí jak jinak než to nejtradičnější místo, které šampionát MotoGP pamatuje - okruh Assen. Našemu jezdci Jakubovi Kornfeilovi navíc přinesl nejúspěšnější kvalifikaci letoční sezóny.

Jakub si zkusil docela těžký pátek, kdy jej limitovalo nastavení stroje a skončil až na 27. místě. Chuť si ale napravil hned v sobotu ráno, kdy na zmoklé trati skončil sedmý ve třetím volném tréninku. V kvalifikaci si také nevedel špatně. S časem 2:04.466 začínal na šesté příčce. Ještě v první půlce si polepšil na 2:01.092 a byl sedmý. Hned v dalším kole byl na prvních třech sektorech ve svém osobním maximu, ale kolo nedokončil kvůli nájezdu do boxů. Po vyjetí už ale další zlepšení nepřicházelo, takže byl odsunut na třináctou příčku. I tak ale zaznamenal letos nejlepší kvalifikaci, když do Velké ceny Nizozemí vyrazí páté řady na startovním roštu.

Jakub Kornfeil: „I když máme za sebou nejlepší kvalifikaci, jsem spokojený tak napůl. Hrozně mě mrzí, že jsem si nedokázal polepšit po vyjetí z boxů. Ráno jsem se namlsal sedmým místem a v kvalifikaci jsem to chtěl minimálně zopakovat. Jenže to na osychajícím okruhu prostě nešlo. Výsledkem je třinácté místo. Určitě ale nevěším hlavu, protože tady byly už mnohem horší kvalifikace. Navíc víme, že závody jsou naše silnější stránka, takže budu doufat v to dobré. Zítra už nemá pršet, takže určitě použijeme nastavení z prvního volného tréninku. Moc díky týmu za dnešní dobrou práci. Snad jim to zítra vrátím nějakým slušným výsledkem.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama