Reklama

Nazpět z Asie, takže opět i se stocky

Donington Park v Derbyshire je dalším okruhem, kde se dá očekávat opět skvělý závod seriálu STK1000 Cup. Z aktuálního startovního pole zde mohli někteří jezdci závodit pouze jednou, v Doningtonu se totiž závodilo pouze v roce 2015. Nejzkušenějším je lídr a vítěz Cupu 2014 Leandro Mercado, ten zde ale vloni závodil v WorldSBK.

Jeho největší rival Raffaele de Rosa, který má na svém kontě stejný počet bodů jako Argentinec Mercado, má naopak zkušenosti s tímto 4 km dlouhým okruhem. Úřadující šampion Lorenzo Savadori, závodící nyní s motocyklem Aprilia v seriálu WorldSBK, zde vyhrál v Doningtonu naposled, ovšem jeho krajan a pilot týmu Althea de Rosa zde vloni stál na stupních vítězů. Rovněž loňský Polesetter Roberto Tamburini jistě využije svých zkušeností z tohoto okruhu.

P3 v celkovém pořadí zaujímá Rookie Michael Ruben Rinaldi, tedy týmový kolega Leandra Mercada.

Ve startovním poli plném Italů jsou v této kubatuře pouze dva domácí lokalmatadoři: Gregg Black v týmu MTM / HS Kawasaki a Luke Jonas, jenž nahradí zraněného Briana Staringa v týmu Agro On-Benjan-Kawasaki.

Tovární tým v této kubatuře Pata Yamaha STK1000 nastoupí v Doningtonu v následující sestavě: Niccoló Canepa a Lucas Mahias, když oba dva stabilní jezdci Florian Marino a Ricardo Russo jsou stále zraněni.

Český tým DRT Racing má zatím za sebou pouhé dva závody, v tom úvodním v Aragónu za něho nastoupil Míra Popov a v cíli byl klasifikován na P23, druhý závod v Assenu skupina okolo Viktora Duška vynechala, ve třetím závodil za Čechy Ukrajinec Konstantin Pisarev a byl odmávnut v cíli jako poslední - uvidíme jako novinku nám přinese tento doslova záhadami opředený tým (kde už nepůsobí jako manažer populární Joska Kubíček) pro následující závod za mořem...!

Pořadí v šampionátu

01- Leandro Mercado – Aruba.it Racing Junior Team – Ducati 1199 Panigale R - 57 bodů
02- Raffaele De Rosa – Althea BMW Racing Team – BMW S1000RR - 57
03- Michael Ruben Rinaldi – Aruba.it Racing Junior Team – Ducati 1199 Panigale R - 36
04- Kevin Calia – Nuova M2 Racing – Aprilia RSV4 RF - 33
05- Andrea Mantovani – G.M. Racing – Yamaha YZF R1 - 28
06- Jeremy Guarnoni - Pedercini Racing Kawasaki Kawasaki ZX-10R - 25
07- Luca Vitali – Team 2R Racing – BMW S1000RR - 19
08- Roberto Tamburini – Nuova M2 Racing – Aprilia RSV4 RF - 13
09- Marco Faccani - Triple-M Racing Ducati Panigale R - 13
10- Riccardo Russo – PATA Yamaha Official Stock Team – Yamaha YZF R1 - 13



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama