Reklama

Názory z paddocku: Kdo bude mistrem světa Moto2?

Zatímco si fanoušci MotoGP už řadu měsíců lámou hlavy, kdo získá letošní tři tituly mistrů světa, tak dejme slovo lidem z paddocku! A zde jsou jejich názory na situaci v prostřední kubatuře Grand Prix, tedy v Moto2.

Sezóna 2018, stejně jako byly i předsezónní testy, bude soubojem mezi Kalexem a KTM. Okruh favoritů nabízí jména jako Alex Márquez, Francesco Bagnaia, Miguel Oliveira, Brad Binder nebo Sam Lowes. A které piloty vidí jako favority insideři z paddocku Grand Prix?

Ex-pilot MotoGP Héctor Barberá chce 2018 pochopitelně sám bojovat o titul: „Takže kromě mě bych jmenoval Bagnaiu, ten je velmi silný. Ale je to hodně obtížné, zatím jsme testovali pouze ve Valencii a v Jerezu. Takže je hodně těžké správně porovnat, kdo je nejlepší“.

Pilot Moto3 Jorge Martin je názoru: „V kubatuře Moto2 jsou favority Pecco Bagnaia - můj velmi dobrý kamarád, a dále Oliveira a Márquez“.

„V Moto2 musíme počkat na první závody. Doufám, že budu až do posledního závodu bojovat o titul i já. Favority jsou Márquez, Bagnaia a Oliveira“, říká nováček v týmu Intact Xavi Vierge.

Týmový šéf Moto3 Peter Öttl se nejdříve nechtěl vůbec vyjádřit: „Moto2… Puh. To je hodně těžké. Každý se orientuje dle výsledků testů. Ale já bych tipoval na Oliveiru, ačkoliv na testech nebyl úplně vpředu. Takže za KTM Oliveira a za Kalex Bagnaia. Ale takové tipy zřejmě říkali i ostatní.“

Nicolas Reynier, Crew-Chief Remyho Gardnera: „Hodně vysoko řadím Oliveiru, ovšem Bagnaia se neuvěřitelně zlepšil. Nesmíme vše hodnotit dle testů, ale Bagnaia a potom za ním Márquez a Oliveira.“

„Díky hodně těžkým testovacím kvalitám za často svízelných povětrnostních podmínek je hodně těžké vyslovit nějaké prognózy. Samozřejmě to vypadá, že Bagnaia, Oliveira a Binder, ale můžeš klidně jmenovat plnou ruku favoritů. Ti všichni mají dobré šance. Po Kataru budeme vědět více“, je názoru Alex Baumgärtel z Kalexu.

„Jako favorita Moto2 bych rád jmenoval hlavně sebe, ale bude to těžké. Myslím si, že Bagnaia je favorit #1“, přemýšlí pilot Speed Upu Fabio Quartararo.

„V Moto2 je mnoho jezdců, kteří se mohou stát mistry světa. Vše je hrozně vyrovnané, i když samozřejmě existuje několik favoritů. Ale je hodně těžké to hodnotit“, nechce dát svůj tip Dominique Aegerter.

Boss Speed Upu Luca Boscoscuro tipuje následovně: „Dosud odváděl dobrou práci Bagnaia. Ale já doufám, že moji jezdci budou brzy také vpředu.“

Týmový šéf Jochen Kiefer se nejdříve nechtěl vyjádřit: „Bagnaia je hodně silný, ale testy za špatného počasí neměly vypovídající kvalitu. Dokáži si ale představit, že mistrem světa bude Oliveira“.

Manažer týmu RW Racing Jarno Janssen si postěžoval: „Jak to mám vědět? Je hodně těžké něco takového zhodnotit. Ale největší šance má zřejmě v Moto2 Bagnaia.“

Lucio Nicastro, bývalý Crew-Chief, u kterého jezdili Sam Lowes, Sandro Cortese a Danny Kent, říká: „V Moto2 vidím vpředu Miguela Oliveiru.“

„V kubatuře Moto2 to bude hodně vyrovnané. Řekl bych Oliveira nebo Bagnaia. Ale spíše bych tipnul na Bagnaiu“, rozluštil křížovku technik od KYB Stefan Kurfiss.

„Čtyři až pět jezdců má šanci na titul mistra světa Moto2. Márquez je rozhodně favoritem, také Oliveira. K nim je potřeba započítat další silné jezdce jako Fenatiho nebo Mira. Bude to hodně těžké“, je hodně opatrný týmový manažer VR46 Pablo Nieto, který zřejmě úmyslně nejmenoval dva své piloty: Francesca Bagnaiu a Lucu Mariniho.

Ex-pilot GP Stefan Prein, v současné době jako Riding Coach v týmu Marc VDS, říká jednoznačně: „V kubatuře Moto2 je pochopitelně mým favoritem Alex Márquez!“

Bývalý Crew-Chief od Sandra Corteseho Alfred Willeke má následující názor: „Horkými favority v kubatuře Moto2 jsou Márquez a Bagnaia.“.

Jakub Kornfeil, pilot týmu Redox Prüstel GP v Moto3: „Tohle je taková otázka...Marquez, Bagnaia?“

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama