Reklama

Návrat šampionátu IRRC do Těrlicka po 6 letech

Naposled se motocyklový šampionát International Road Racing Championship (IRRC) jel na severu Moravy v roce 2012, nyní po 6 letech se opět na Těrlický okruh vrací, aby se zde konal závod „O Havířovský Zlatý kahanec“.

Další závod International Road Racing Championship (IRRC) se koná v České republice v Těrlicku 16. a 17. června, kam se šampionát vrací po šesti letech. V Těrlicku se závodilo o body do šampionátu IRRC 2011 a 2012.

Závod „O Havířovský Zlatý kahanec“ je druhým letošním závodem tohoto seriálu, premiéru obstaral tradičně začátkem května nizozemský závod v Hengelu.

V šampionátu IRRC-Supersport vede s maximálním možným bodovým ziskem Rookie IRRC Francouz Matthieu Lagrive - Yamaha (50 bodů), druhý je Belgičan Laurent Hoffmann - Kawasaki (40) a třetí Němec Thomas Walther - Yamaha (32). Top-5 kompletují Švýcar Lukas Maurer - Kawasaki (22) a Francouz Jonathan Goetschy - Yamaha (22). Čech Kamil Holán je se ziskem 16 bodů na 7. místě celkově. Ten ale bude kvůli zranění z Tourist Trophy bohužel na startu chybět, stejně jako v kubatuře Superbike.

Přihlášeno do Těrlicka je 31 jezdců včetně několika s wild card: #20 Jimmy Wauters (BEL-Suzuki), #47 David Hanzalík (SVK-Kawasaki), #70 Karel Brandtner (CZE-Yamaha), #86 Martin Sedlák (CZE-Yamaha), #91 Josef Jezovica (SVK-Kawasaki), #96 Richard Sedlák (CZE-Yamaha) a #169 Andrea Majola (ITA-Kawasaki).

V královské kubatuře šampionátu IRRC-Superbike vede s maximálním počtem možných získaných bodů Brit Danny Webb - BMW (50), druhý je Fin Erno Kostamo - BMW (33) a třetí Čech Marek Červený - BMW (32). Němec Didier Grams - BMW - má bodů 27 a Top-5 kompletuje Švýcar Lukas Maurer - Kawasaki (21). Na P7 je Kamil Holán - BMW (18), P9 patří Tomáši Borovkovi - Yamaha (12). Aleš Nechvátal - Yamaha (9) je 12., Pavel Tomeček - Kawasaki (8) na P13.

V Těrlicku by mělo startovat 30 jezdců s motocykly Superbike, s wild card uvidíme: #7 Martin Sucháček (CZE-BMW), #15 Petr Bičiště (CZE-BMW), #71 Vassilios Takos (GRE-Yamaha) a #91 Josef Jezovica (SVK-BMW).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama