Reklama

Návrat Romana Fenatiho do Moto3

AKTUALIZOVÁNO: Romano Fenati dostane novou šanci v mistrovství světa: Vrací se do kubatury Moto3 s týmem Rivacold Snipers a jeho týmovým kolegou bude už dříve potvrzený Tony Arbolino.

Italský jezdec Romano Fenati (22 let) se v příští sezóně vrátí na závodní tratě, ale začne v menší kubatuře mistrovství světa a sice v Moto3.

Ačkoliv bylo teprve před několika dny oznámeno, že v tomto týmu pojede vedle Itala Tonyho Arbolina Kazach Makar Yurchenko, tak dnes už to není pravda. V týmu Mirko Cecchiniho, kde jezdil Fenati až do svého - médiemi hodně propíraného - manévru vůči Manzimu, bude místo zesnulého Andreu Marinelliho (46 let) - výrobce kuchyní, majitel firmy Marinelli Cucine - nový sponzor a sice OCTO Telematics, kterého známe z mistrovství světa v letech 2015-2017, ovšem s týmem MotoGP Pramac Racing.

21. února 2019 se Fenati může vrátit do sedla závodního motocyklu a bude to už jeho sedmá sezóna v Moto3. Zatím má Fenati na svém kontě celkem 97 startů v Moto3, 10 závodů Grand Prix vyhrál a celkem 23x byl odmávnut v Top-3.

Makar Yurchenko zůstává členem týmu, jen bude propůjčen na hostování. Zřejmě to bude do RBA Skull Rider KTM, kde je po odchodu Gabriela Rodriga volné místo vedle Japonce Kazuki Masakiho. Spolupráci s RBA potvrdil týmový manažer Snipers Stefano Bedon.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama