Reklama

Návrat Marca Marqueze se uskuteční až v Misanu

Honda Racing Corporation a tým Repsol-Honda zasáhly nekompromisně a hodně kategoricky: Marc Márquez nepojede tři následující závody Grand Prix.

Blamáž z Grand Prix Andalusie je ještě skoro živá: Tam se Marc Márquez pouhých pět dní po zlomenině horní části paže pokusil po následující operaci posadit na tovární motocykl Honda. Nikdo samozřejmě není schopen odhadnout, zda pondělní - tedy druhá - operace byla úspěšná, ale šestinásobný mistr světa MotoGP nebude startovat v Brně a ani v dalších dvou závodech.

Svůj comeback musel Marc Marquez posunout na 13. září, kdy se pojede «Gran Premio di San Marino e della Riviera di Rimini» na okruhu «Misano World Circuit Marco Simoncelli».

Jak to vlastně vše při jeho comebacku probíhalo? Marc se umístil v FP3 na P19, když ztratil 1,290 sec na nejlepšího. V FP4 pak obsadil se silnými bolestmi P16. se ztrátou 0,999 sec.

Španělská a italská média nešetří nyní oprávněnou kritikou vůči Hondě a Puigovi, stejně jako vůči Dr. Xavieru Mirovi, že nezabránili Márquezovi v uspěchaném comebacku. Marquez by totiž po Brně ztrácel maximálně 75 bodů na lídra šampionátu, nyní po Misanu to může být klidně 125 bodů.

Nyní může HRC úplně klidně odepsat boj o titul mistra světa 2020, když se obhájce titulu objeví na závodní dráze až 13. a 20. září v Misanu.

Oficiálně ovšem byl dosud odřeknut pouze Marquezův start na Masarykově okruhu, ovšem oba starty v Rakousku na Spielbergu jsou rovněž nepředstavitelné.

Místo Marca Marqueze byl na další tři závody Grand Prix angažován testovací jezdec HRC Stefan Bradl (vloni závodil ve stejnou dobu místo Jorge Lorenza).

Z dlouhodobého časového hlediska to pro Marca Marqueze a Hondu žádný problém není: Šestinásobný mistr světa MotoGP už před startem letošní sezóny prodloužil svou smlouvu s týmem Repsol Honda o 4 roky, tedy do konce 2024.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama