Reklama

Nakamoto odchází, místo něho triumvirát Hattori, Kuwata a Kokubu

Honda Racing Corporation převrátila hierarchii v Grand Prix totálně na ruby. Dosavadní velký boss Shuhei Nakamoto odchází; místo něho budou řídit dění v GP tři ředitelé.

Pozice vice-prezidenta HRC Shuheie Nakamota nebude už obsazena, koncem dubna 2017 odchází nekompromisní Japonec ve věku 62 let do důchodu, GP ve Valencii byl jeho poslední závod MotoGP v této funkci.

Do dubna bude ještě pracovat ve funkci, neboť se zúčastní jako boss HRC motocrosu, supercrosu a také Rallye Dakar.

Dnes byli ve Valencii představeni všichni tři noví manažeři: Tetsuhiro Kuwata, Shinichi Kokubu a Naoki Hattori.

Tři Japanci budou ve svých funkcích rovnoprávně odpovědní za MS-Moto3 a MS-MotoGP, ovšem budou mít samozřejmě různé úlohy. Kobuku je už řadu let jako hlavní šéfinženýr zodpovědný za vývoj motocyklů Honda NSF 250RW a Honda RC213V, rovněž v budoucnosti bude hlavním bossem v oblasti techniky.

Kuwata byl už letos pravidelně viděn v paddocku MotoGP. Jako General Manager bude mít na starosti Sponsorship a smlouvy s jezdci.

Hattori bude potom šéfem marketingu, Sales a administrace v Grand Prix.

Jakou úlohu v této konstelaci bude zastávat dlouholetý Nakamotův důvěrník Livio Suppo, nebylo dnes oznámeno.

Nakamoto přišel 2009 jako vice-prezident z HRC do MS-MotoGP, od té doby získali Casey Stoner (2011) a Marc Márquez (2013, 2014 a 2016) celkem čtyři tituly mistrů světa v MotoGP. K tomu je nutno připočítat dva tituly MS-Moto3 2014 a 2015 zásluhou Alexe Márqueze a Dannyho Kenta, stejně jako titul Hiroshiho Ayoamy v 250 ccm v sezóně 2009.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama