Reklama

Náhradník za Rossiho: Michael vd Mark?

Už zítra by měl být oznámen eventuální náhradník za zraněného Valentina Rossiho pro závod «Gran Premio Movistar de Aragón», který se koná za necelých 14 dní na okruhu MotorLand Aragón.

Lin Jarvis, Managing Director od Yamaha Motor Racing, oznámí v příštích dnech potencionálního náhradníka za Rossiho.

Jarvis jmenoval čtyři jména, ale #1 neřekl: Testovací jezdec Kouta Nozane, jeho zkušený krajan a hvězda All Japan Championshipu Katsuaki Nakasuga a oba dva piloti této značky v WorldSBK Alex Lowes a Michael van der Mark.

Ze spolehlivých kruhů se nám ale podařilo zjistit: Možná už zítra bude oznámeno jméno Michaela van der Marka z Nizozemí.

Kdo si ale myslí, že trojnásobný vítěz 8hours v Suzuce (2013 a 2014 na Hondě, 2017 s Yamahou), bude prvním Nizozemcem v čtyřtaktní éře MotoGP - ta začala 2002 - tak se mýlí.

Jeho krajan Jürgen van den Goorbergh pilotoval 2005 motocykl Konica Minolta-Honda italsko-japonského týmu Japan-Italy-Racing (JiR) manažéra Lucy Montirona.

Van der Mark ovšem pojede pouze v případě, že Valentino Rossi (zlomenina holenní a lýtkové kosti 31. srpna) nebude sám schopen pilotovat motocykl týmu Movistar-Yamaha.

Na rozhodnutí Rossiho a týmu Movistar Yamaha bude mít velký vliv dnešní deštivý? závod GP San Marina, kde se může stát opravdu všechno a teprve potom bude rozhodnuto, zda zůstávají šance na titul pro Rossiho stále reálné, nebo zda je lepší vše pořádně vyléčit a startovat až při GP Japonska v Motegi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama