Reklama

Nahradí Španěl Barbera Turka Sofuogla?

Tovární motocykl Kawasaki týmu Puccetti po Kenanu Sofuoglovi je nyní volný. Smlouva skončila Jihoafričanovi Sheridanu Moraisovi a hledá se další jezdec, který by byl schopný porazit dosavadní hegemonii jezdců s motocykly Yamaha.

Sheridan Morais dostal šanci ve třech závodech, ale po Brně už další smlouvu s týmem Puccetti Kawasaki nemá. A pilot závodící s portugalskou licencí příliš nepřesvědčil: Sedmý byl odmávnut v Aragónu, devátý v Doningtonu - tedy žádný důvod pro její prodloužení.

Nyní se nabízí jméno Hector Barbera - španělský pilot (mimochodem dvojnásobný vicemistr světa 125 ccm z let 2004 a 2009 - 250 ccm), který má za sebou celkem 267 startů v Grand Prix ve všech kubaturách a 10 vítězných závodů, včetně 22 dalších pódiových umístění.

Ten byl propuštěn z týmu HP40 kvůli disciplinárnímu prohřešku - řídil auto pod vlivem alkoholu - a nyní by měl dostat novou šanci, v šampionátu WorldSSP za tým Puccetti Racing, kde je volný tovární motocykl Kawasaki ZX-R6.

Manuel Puccetti vidí v Barberovi potenciálního nástupce Kenana Sofuogla s tím, že by mohl jít ve šlépějích Sandra Corteseho nebo Randyho Krummenachera.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama