Reklama

Nahradí Guy Martin McGuinnesse a Ansteyho?

Minulý týden bylo oznámeno, že se John McGuinness a Bruce Anstey kvůli nedoléčenému zranění, resp. těžké nemoci nemohou zúčastnit letošního ročníku Tourist Trophy.

​

S 23 respektive 12 vítězstvími při Tourist Trophy patří John McGuinness a Bruce Anstey v současné době k nejlepším stále ještě aktivním jezdcům. Bohužel ale oba dva jmenované piloti Road Racingu letos na Isle of Man neuvidíme. Zatímco zranění McGuinnesse se hojí hodně pomalu (utrpěl ho vloni při tréninku na závod North West 200), tak u Ansteye byla diagnostikována rakovina.

Kvůli výpadku obou dvou populárních motocyklových závodníků ztratil tým Mugen hned dva ze tří jezdců pro TT Zero. Jak Brit, tak jeho novozélandský týmový kolega vyhráli na motocyklu Mugen Shinden po dvou závodech - od roku 2009 zavedené kubatury. 2015 se podařilo britskému jezdci na 60 kilometrů dlouhém okruhu Mountain Course vyhrát v čase 18:58,743, což odpovídalo průměrné rychlosti 191.960km/h!

Zda se Mugen spokojí závodit s Lee Johnstonem jako s jediným jezdcem, nebo bude někdo donominován, musíme počkat. Uvažovaný náhradník je miláček domácího publika Guy Martin, vloni za Ansteyem druhý při závodě TT Zero.

Ovšem Martin se nyní rozhodl závodit za tým Suzuki Classic v několika vytrvaleckých závodech.

Kromě toho se také uvolnily motorky za McGuinnesse: Norton (Superbike a Senior-TT), MD Racing (Supersport) a KMR/IEG Kawasaki (Lightweight-TT).

Stejně bude zajímavé, kdo získá místo za Ansteye v týmu Padgetts of Batley? I zde je jako náhradník určitě možný Guy Martin.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama