Reklama

Nagashima za Aki Aja?, Izdihar místo Pratamy u Aoyamy

AKTUALIZOVÁNO! Protože byl v rámci interního přestupu Španěl Iker Lecuona přetransferován od Aki Aja do KTM MotoGP, tak finský majitel týmu nyní potřebuje nového jezdce do svého týmu v prostřední kubatuře: Ke kandidátům sice patří Johann Zarco, ovšem ten chce závodit v MotoGP.

A tak se Fin musel poohlédnout jinde: Japonec Tetsuta Nagashima se chce vykoupit u týmu SAG a rozšířit tak japonskou kolonii u Aki Aja (v Moto3 zde pojede v příští sezóně Kaito Toba - vítěz z Kataru 2019).

Tým Red Bull KTM Ajo sice vyhrál v posledních třech letech celkem 13 závodů Grand Prix prostřední kubatury, o které se zasloužili Miguel Oliveira a Brad Binder, ale během Grand Prix Rakouska oznámil boss KTM Stefan Pierer, že továrna KTM jako dodavatel podvozků po sezóně 2019 ve třídě Moto2 končí.

Takže se Aki Ajo musel přeorientovat a plánovaná dvojice španělských jezdců na sezónu 2020 Jorge Martin a Iker Lecuona měla mít k dispozici motocykly Kalex vybavené pérováním Öhlins.

Mezitím ale došlo k rozchodu Johanna Zarca a KTM, takže Red Bull KTM upřednostnila do týmu Tech3-KTM-MotoGP 19-letého Španěla Ikera Lecuonu. V praxi to znamenalo, že Aki Ajo se musel vydat najít v říjnu a začátkem listopadu nového kvalitního pilota Moto2, který bude schopen zajíždět Top výsledky v šampionátu.

Ajo uvažoval o návratu dvojnásobného mistra světa z let 2015 a 2016 Johanna Zarca, ale nyní intenzivně pracuje na získání japonského pilota Tetsuty Nagashimy. Ten se neustále zlepšuje a je určitě jedním z aktuálních Top pilotů prostřední kubatury.

Ovšem 27-letý Japonec má uzavřenou smlouvu s týmem ONEXOX TKKR SAG majitele Edyho Peralese. Nagashima se chce z této smlouvy finančně vykoupit a přejít k Aki Ajovi.

A ještě jedna změna nastala během dnešního dne: 22-letý Indonésan Andi Farid Izdihar nahradí v týmu Honda Team Asia manažéra Hiroshiho Ayoamy letos dlouhodobě zraněného Ekky Pratamu. Izdihar už letos absolvoval premiéru v MS-Moto2 v Misanu a obsadil tam 24. místo, tedy předposlední místo.

Současný startovní rošt Moto2 - 2020

AMERICAN RACING KTM: Marcos Ramirez; Joe Roberts (Kalex)

DYNAVOLT INTACT GP: Tom Lüthi; Marcel Schrötter (Kalex)

EG 0,0 MARC VDS: Alex Márquez; Sam Lowes (Kalex)

FEDERAL OIL GRESINI Moto2: Nicolo Bulega; Mattia Pasini? (Kalex)

FLEXBOX HP 40: Lorenzo Baldassarri; Augusto Fernandez (Kalex)

GAVIOTA ANGEL NIETO TEAM: Aron Canet; Hafizh Syahrin (Speed-up)

IDEMITSU HONDA TEAM ASIA: Somkiat Chantra; Andi Farid Izdihar (Kalex)

ITALTRANS RACING TEAM: Lorenzo Dalla Porta; Enea Bastianini (Kalex)

MV AGUSTA FORWARD: Stefano Manzi; Domi Aegerter?; Simone Corsi? (MV Agusta)

NTS RW RACING GP: Jesko Raffin; Bo Bendsneyder (NTS)

ONEXOX TKKR SAG TEAM: Remy Gardner; ??? (Kalex)

PETRONAS SPRINTA RACING: Xavi Vierge; Jake Dixon

RED BULL AJO: Tetsuta Nagashima?; Jorge Martin (Kalex)

SKY RACING TEAM VR46: Luca Marini, Marco Bezzecchi

SPEED UP RACING: Jorge Navarro, Fabio Di Giannantonio (Speed-Up)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama