Reklama

Na startu závodu Lausitzringu bude polský tým!

Při závodě MS-Superbike na Lausitzringu pojede vedle Markuse Reiterbergera (BMW) ještě jeden pilot s wild card. Polák Pawel Szopek není ale v MS-Superbike žádným nepopsaným listem.

Pawel Szkopek absolvoval v časovém období 2004 až 2016 celkem 23 závodů v šampionátu MS-Superbike, 13. místo na okruhu Magny-Cours 2004 je jeho nejlepší výsledek.

Nyní se 42-letý Polák postaví na start za tým Pazera Racing s motocyklem Yamaha R1.

„Píšeme historii polského motocyklového sportu - jezdec a tým z Polska v závodě MS-Superbike“, stojí na FB týmu Pazera Racing.

Ovšem Pazera Racing nebude prvním polským týmem s polským jezdcem v MS-Superbike. V roce 2004 závodil stejný jezdec za tým 'Poland Position'.

Jako Polák je ovšem Szkopek v MS-Superbike určitě exotem. Pouze čtyři jeho krajané se už o stejný husarský kousek pokoušeli, ovšem kvalifikace bývala vždy velkou a často nepřekonatelnou překážkou.

Teodor Myszkowski to zkoušel 2002 (Lausitzring, Oschersleben), ale do závodu se nikdy nekvalifikoval. Při svém dalším pokusu v Magny-Cours 2004 měl v první jízdě defekt, ve druhé byl odmávnut na 16. místě.

Stejně to 2004 zkoušel Tomsyl Nowy s motocyklem Yamaha rovněž na Magny-Cours, do závod se ale nedostal.

Adam Badziak startoval 2005 se Suzuki v Misanu, Brně a na Magny-Cours, body ale nezískal, dokonce v Magny-Cours nesplnil 107% kvalifikační povinnost a do závodu se neprobojoval.

Ireneusz Sikora závodil za tým Toth 2015 při závodním víkendu v Thajsku, tehdy 44-letý Polák byl v obou jízdách odmávnut na 19. místě.

Szkopek je tak jediným Polákem, který v MS-Superbike získal body!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama