Reklama

Na Phillip Islandu Bautista, kdo v Changu?

Po třech úvodních závodech je na čele šampionátu WorldSBK letos ještě neporažený Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati).

Teprve závodní víkend na okruhu Chang International Circuit ukáže, zda to v případě španělského jezdce nebyla pouze shoda šťastných okolností, nebo se Reovi zrodil v jeho království nepříjemný soupeř.

Tovární jezdec Ducati a ex-pilot MotoGP Alvaro Bautista přijíždí do Thajska s náskokem 13 bodů na suveréna posledních čtyř ročníků šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, tedy na Jonathana Reu. Na třetím místě je po Phillip Islandu Marco Melandri (GRT Yamaha WorldSBK), ale tomu se v Austrálii tradičně daří. Následují jeho dva značkoví kolegové Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team) a Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team).

Za Top-5 je Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK), jeho výkonnost ho ale předurčuje minimálně do první pětky. Milým překvapením šampionátu je Rookie Sandro Cortese (GRT Yamaha WorldSBK) na místě sedmém. Více-mistr světa Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati) je až osmý, má více problémů s novým motocyklem Ducati, než se zřejmě dalo očekávat. Top-10 uzavírají Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK) s ještě hodně syrovým motocyklem S1000 RR, který rozhodně ještě neukázal svůj absolutní potenciál a to stejné platí i o Eugene Lavertym (GoEleven Ducati).

Samozřejmě budeme hodně zvědavi na výkony dvojice týmu Moriwaki Althea Honda v sestavě Leon Camier a Ryuichi Kiyonari. Tito jezdci svou předsezónní přípravu absolvovali právě na okruhu Chang International Circuit .

S wild card se při Pirelli Thai Round of the MOTUL FIM Superbike World Championshipu představí domácí jezdec Thitipong Warokorn za tým Kawasaki Thailand Racing s motocyklem ZX-10RR.

Stav šampionátu WorldSBK 2019: 1. Alvaro Bautista (ESP-Ducati) 62 bodů, 2. Jonathan Rea (GBR-Kawasaki) 49; 3. Marco Melandri (ITA-Yamaha) 30; 4. Alex Lowes (GBR-Yamaha) 30; 5. Michael van der Mark (NED-Yamaha) 29; 6. Leon Haslam (GBR-Kawasaki) 24; 7. Sandro Cortese (GER-Yamaha 19); 8. Chaz Davies (GBR-Ducati) 15; 9. Tom Sykes (GBR-BMW) 12; 10. Eugene Laverty (IRL-Ducati) 12.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama