Reklama

MSJ-Le Mans: Vítězem Alonso Lopez, 11. Filip Salač

Španěl Alonso Lopez se stal vítězem druhého letošního závodu MSJ-Moto, který se jel ve Francii na okruhu Le Mans. Na stupních vítězů ho doplnili Ital Dennis Foggia a další Španěl Jeremy Alcoba. První body si připsal i Čech Filip Salač, odmávnutý na 11. místě.

Vítězný Španěl měl v cíli na Itala minimální náskok 48/1000 sekundy, třetí Alcoba pak ztratil 0245 sec. Následovali Španěl Garcia, Japonec Ogura, další španělský jezdec Perez, opět Japonec Kunii, Thajci Chantra a Wongthanan a Brit Skinner.

Hned za Top-10 byl klasifikován na 11. místě Filip Salač se ztrátou 12.442 sec. na vítězného Lopeze.

V celkovém pořadí MSJ-Moto2 vede po dvou závodech dnes třetí Alcoba se ziskem 41 bodů. Druhý je Foggia (33) a Top-3 uzavírá Lopez (25). Filip Salač je aktuálně na P17 (5 bodů).

“Ranní Warm Up se jel opět na mokrých pneumatikách a tak jsme nezkusili suché nastavení do závodu. Do závodu jsem neměl moc dobrý start ale potom jsem se postupně vracel na bodované pozice, měl jsem rychlá kola a tak jsem se postupně dotáhnul na skupinu, která bojovala o 5 místo. Nemohl jsem je však předjet, jelikož mi ujížděli na rovinkách a tak jsem to musel hodně dohánět v posledním technickém sektoru. Nakonec z toho bylo 11. místo a tak to pro mě jsou letos první body Mistrovství světa juniorů Moto3. Pozitivní pro nás bylo, že jsem jezdil časy podobné jako prvních pět jezdců ve vedoucí skupině, což pro nás je dobré do dalších závodů. ”, řekl po druhém letošním závodě MSJ-Moto3 Filip Salač.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama