Reklama

MSJ/CEV-Moto3 a ME/CEV Moto2 2017: 12x Salač a 11x Mrkývka

Španělský šampionát CEV-Moto2, tedy mistrovství Evropy prostřední objemové kubatury, už má svou definitivní podobu. A tu má i MSJ-Moto3, tedy CEV-Moto3.

Jak jsme vás už na Motoforum.cz informovali, tak v tomto závodním seriálu budou startovat letos i dva Češi: Jiří Mrkývka v ME-Moto2 a Filip Salač v MSJ-Moto3. Zatímco ve slabší objemové kubatuře je na pořadu celkem 12 závodních jízd, tak v Moto2 o jeden start méně.

Sezóna 2017 začne pro Jiřího Mrkývku v šampionátu ME-Moto2 30. dubna na okruhu Circuito de Albacete, kde se pojede premiérový závod sezóny.

18. června se v Katalánsku pojedou závody dva, stejně jako 9. července ve Valencii na okruhu Ricarda Torma.

Dva závody kubatury Moto2 uvidí i portugalský okruh Circuito de Estoril a to 3. září 2017.

Závěr sezóny pak obsahuje celkem 5 závodních jízd: 8. října na okruhu MotorLand Aragón jsou na pořadu dva závody, 5. listopadu v Jerezu jeden a finále v Cheste u Valencie rovněž jeden.

Celkem tedy čeká na Jiřího Mrkývku 11 závodů Moto2 na 6 různých okruzích ve Španělsku a Portugalsku během 7 závodních víkendů.

Filip Salač začne svou závodní sezónu rovněž na okruhu Circuito de Albacete a i jeho zde čeká jeden premiérový závod.

Ten druhý absolvuje v rámci Grand Prix Francie na světoznámém okruhu Le Mans, kde se bude závodit v sobotu 20. května.

V Katalánsku pojedou účastníci MSJ-Moto3 18. června dva závody, stejně jako 9. července ve Valencii.

Po letní přestávce je na pořadu 3. září jeden závod v portugalském Estorilu, stejně jako jeden se pojede 8. října na okruhu MotorLand Aragón.

A závěr sezóny bude pro Filipa Salače hodně hektický, 5. listopadu dva závody v Jerezu a o 14 dní později rovněž dva starty při sezonním finále ve Valencii.

Filip Salač by se tedy měl postavit na start v MSJ-Moto3 celkem 12x.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama