Reklama

MS-Superbike v Argentině: Všichni už čekají na odřeknutí

O brzkém dokončení nové trati «El Villicum» v Argentině se už nějak dlouho nemluví. Dorna bude muset co nejdříve oficiálně oznámit odřeknutí prvního závodního víkendu MS- Superbike v Jižní Americe.

Ačkoliv argentinský smluvní partner Dorny tvrdí, že závodní trať «El Villicum» bude k říjnovémuv termínu MS-Superbike včas hotova, tak je to pouze «Přání otcem myšlenky». Aktuální foto potvrzuje, že se tak nestane. Chybí únikové zóny, teprve nedávno se začalo se stavbou budov, absolutně nebylo dosud započato s výstavbou tribun. A tak nejpokročilejší je výstavba Medical Center.

Zda v nejbližším okolí je dostatek ubytovacích kapacit pro celý paddock MS-Superbike se dá s úspěchem pochybovat - s výstavbou hotelu v rámci závodního okruhu se ještě nezačalo.

Jen připomínám: Dorna už «padla jednou na hubu», když se 2015 měl konat jeden ze závodů MS-Superbike na chilském okruhu «Autódromo Internacional Codegua», měl to být první závod tohoto šampionátu v Jižní Americe, ale chyběla homologace okruhu.

Od samého začátku, že se bude konat závod v Argentině, byl také stanoven náhradní okruh a sice v Jerezu ve stejném říjnovém termínu.

Deadline nového rozhodnutí je konec tohoto týdne!

Dodavatel jednotných pneumatik Pirelli už musí začít s produkcí pneumatik, pokud by chtěl včas poslat požadovaný kontingent gum lodní cestou do Argentiny.

Dorně ostatně jiná cesta nezbývá, než je odřeknutí. Týmy čekají na tento krok od DWO, zatím si totiž nikdo z týmů neobjednal letenky do Argentiny.

Nezodpovězenou otázkou ale zůstává, zda místo «Motul Argentinian Round» ve dnech 12. - 14. října 2018 se ve Španělsku pojede pouze program plánovaný do Jižní Ameriky - tedy pouze WorldSBK a WorldSSP, nebo v Jerezu přibudou ještě tradiční evropské kubatury ME-STK 1000 a WorldSSP300.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama