Reklama

MS-Superbike 2019: Tom Sykes pojede Hondu!

Během závodního víkendu v Portimau se vyřešila jedna hodně podstatná otázka, a sice kdo pojede druhý motocykl Honda a bude tak týmovým kolegou Leona Camiera. Bude to další Brit Tom Sykes, mistr světa MS-Superbike 2013.

33-letý Sykes nahradí v týmu Red Bull Honda Američana Jake Gagneho, který nijak výrazně na sebe během 20 letošních závodních jízd neupozornil - pouze dvakrát v Top-10 (Laguna Seca).

Sykes je v současném závodním poli nejzkušenějším pilotem se 254 starty, z toho 34 vítězných a 106x stál na stupních vítězů. Je přezdíván také jako Mr. Superpole, když jich dokázal už 46 vyhrát!

V MS jezdí tento Brit pravidelně od roku 2009 a začal s motocyklem Yamaha, aby později z Kawasaki udělal vítězný stroj, kdy na tomto motocyklu nechtěl nikdo závodit. 2012 se stal vícemistrem světa, o rok později pak nenašel přemožitele a v MS neskončil nikdy hůře než 3. (2014 - 2., 2015 - 3; 2016 - 2 a 2017 - 3.).

Angažováním Sykese (oficiálně bude vše potvrzeno maximálně během závodního víkendu v Magny Course) se sice vyřešilo obsazení týmu Red Bull Honda, ale bez motocyklu a týmu stále na sezónu 2019 zůstávají dva vynikající jezdci Marco Melandri a Eugene Laverty, stejně jako velmi kvalitní piloti Jordi Torres, Loris Baz, Lorenzo Savadori nebo Xavi Fores.

Jezdci a týmy WorldSBK 2019 (stav 18. září)

Aruba Ducati: Chaz Davies (GB), Alvaro Bautista (SPA)
Pata Yamaha: Michael van der Mark (NED), Alex Lowes (GB)
KRT Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Leon Haslam (GB)
Red Bull Honda: Leon Camier (GB), Tom Sykes (GB)
Pedercini Kawasaki: Yonny Hernandez (COL), Gabriele Ruiu (I)
Kawasaki Puccetti: Toprak Razgatlioglu (TR)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama