Reklama

MS-Side: Získá Reeves titul už v Grobniku?

Už tento víkend se může Tim Reeves stát v Grobniku/Rijece letošním mistrem světa sidecarů. Pro tohoto Brita by to byl už šestý titul mistra světa a to s celkově pátým spolujezdcem.

Tim Reeves má dostačující náskok 51 bodů na Bena Birchalla a 52 bodů na Pekku Päivärintu. Pokud dojede Reeves na Automotodromu v Grobniku dvakrát před Birchallem a Päivärintou, tam mu už nikdo titul ve finále na Oscherslebenu nevezme.

Reeves se vrátil - se spolujezdcem Markem Wilkesem letos do šampionátu MS-Side, když se vloni koncentroval na britský šampionát a je letos jasným dominátorem. Pětinásobný mistr světa vyhrál pět z osmi odjetých závodů, dvakrát vyhráli Finové Päivärinta s Jussim Veräväinenem a jednou bratři Ben a Tom Birchallové.

Tato skvělá výchozí pozice pro dvojici Reeves/Wilkes s tříkolovým motocyklem Yamaha Adolf RS by ale nebyla tak suverénní, kdyby Finové Päivärinta/Veräväinen neztratili zpětně 36 bodů ze závodů na Sachsenringu, když po technické kontrole po závodě bylo zjištěno, že použili palivo, které neodpovídalo reglementu.

Pokud by Reeves získal už v Chorvatsku předčasně titul mistra světa, tak by to byl už jeho šestý, ale už s pátým spolujezdcem: Předtím s ním získali tituly následující «artisté na motocyklu» : Bratr Tristan Reeves (2005, 2006), Patrick Farrance (2007), Ashley Hawes (2012) a Gregory Cluze (2014) a Mark Wilkes by se tak stal pátým spolujezdcem, který by s 45-letým Britem získá královskou korunu.

S devíti tituly je nejúspěšnějším sidecaristou všech dob jeho krajan Steve Webster, následuje Švýcar Rolf Biland (7), Němec Klaus Enders (6) a dále Reeves a Fin Päivärinta (oba po 5).

Stav MS Top-10 (po 8 z 11 závodů): 1. Tim Reeves/Mark Wilkes (GB), Yamaha Adolf RS, 171 bodů. 2. Ben Birchall/Tom Birchall (GB), Yamaha LCR, 120. 3. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen (SF), Honda LCR, 119. 4. Bennie Streuer/Kevin Rousseau (NL/F), Yamaha LCR, 90. 5. Sam Christie/Adam Christie (GB), Yamaha LCR, 76. 6. Janez Remše/Eamon Mulholland (SLO/IRL), Yamaha ARS, 68. 7. Lukas Wyssen/Thomas Hofer (CH), Yamaha LCR, 55. 8. Lewis Blackstock/Patrick Rosney (GB), Suzuki LCR, 53. 9. Peter Kimeswenger/Jens Lehnertz (A/D), Kawasaki LCR, 50. 10. Alan Founds/Tom Christie (GB), Yamaha LCR, 44.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama