Reklama

MS-Side: Ve hře o titul stále 3 dvojice

Birchallové proti dvojici Reeves/Wilkes – LCR contra Adolf RS. Tuto sobotu se na okruhu Motorsport Arena Oschersleben koná rozhodující souboj o titul mistra světa v kubatuře Side na rok 2018. Tři týmy jsou ještě ve hře o královskou korunu. Start rozhodujícího závodu je v sobotu v 17.25 hod.

Před oběma závody v chorvatském Grobniku měl lídr šampionátu Tim Reeves náskok 51 bodů na svého krajana Bena Birchalla a závod v Rijece měl pouze potvrdit aktuální pořadí, nakonec je ale vše úplně jinak. Vítězným doublem bratří Birchallových a zároveň dvojnásobným výpadkem Reevese vede ovšem dvojice Tim Reeves/Mark Wilkes s náskokem jediného bodu a tak se o letošním titulu mistra světa rozhodne až ve finále sezóny v Oscherslebenu.

Jelikož je známé, i mediálně stále «udržované nepřátelství», mezi oběma Top-týmy, tak z toho mohou nakonec podle pořekadla «když se dva perou, třetí se směje» nakonec těžit zatím třetí, tedy Finové Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen se svým strojem LCR Honda, ti ale ztrácejí 16 bodů. To by se ale museli Reeves/Wilkes a Birchall/Birchall navzájem ze závodu vyřadit....

A jde i o prestižní souboj konstruktérů: LCR (Louis Christen Racing, nyní Birchall) a Adolf RS (firma Adolf Wartenberg/D). Za zkratkou Adolf RS1 stojí týmový manažer Rolf Steinhausen.

Bohužel finále se zúčastní pouze 10 posádek, přičemž příští rok by se to mělo změnit: V BSB totiž budou od sezóny 2019 startovat pouze stroje s objemem 600 ccm, tedy se stejnými tříkolovými motocykly jako v MS.

Stav šampionátu (po 10 z 11 závodů): 1. Reeves/Wilkes 171 bodů. 2. Birchall/Birchall, 170. 3. Päivärinta/Veräväinen, 156. 4. Streuer/Rousseau, 126. 5. Christie/Christie, 102. 6. Remše/Wechselberger, 86. 7. Kimeswenger/Lehnertz, 65. 8. Wyssen/Hofer, 64. 9. Grabmüller/Lavorel, 60. 10. Blackstock/Rosney, 53.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama