Reklama

MS-side: Sezóna 2016 začne testem v Oscherslebenu

22. března se koná na okruhu „Motorsport Arena Oschersleben“ jednodenní test pro účastníky letošního MS-side a to obou kubatur, tedy F1 a F2, které budou bojovat poprvé v sezóně společně v šampionátu.

Mistrovství světa závodního seriálu MS-side je připraveno na sezónu 2016 tak skvěle, jak už dlouho ne. 9. dubna se koná první závod a to na francouzském okruhu Le Mans v rámci MS-Endurance. Následuje dalších osm závodů a to postupně na těchto okruzích: Automotodrom Grobnik-Rijeka v Chorvatsku, Pannonia-Ring v Maďarsku, v nizozemském Assenu, na Oscherslebenu a jako finále na Donington Parku v Anglii.

S velkým startovním polem a se změněným reglementem odstartují „tříkoloví artisté“ dohromady, ale ve dvou různých kubaturách. Jedná se o kubaturu F1 do 230 kg o objemu 1000 ccm a ti budou závodit o titul mistra světa (FIM Sidecar World Championship).

Ostatní pojedou v kubatuře F2 o titul FIM Sidecar F2 World Trophy 2016. Zde mohou závodit tříkolové motocykly o objemu 600 ccm s kratším šasí (do 190 kg), kde se nachází motor před jezdcem. Do této kategorie patří i delší šasí rovněž s motorem do 600 ccm (200 kg), ovšem motor je zabudován za jezdcem.

Mistr světa Bennie Streuer (spolujezdec Geert Koerts), oba z Nizozemí, se představí s novým strojem LCR-Suzuki a chtějí pochopitelně obhájit svůj titul. Dalšími favority jsou britsko-francouzská dvojice Tim Reeves/Gregory Cluze a také smíšená dvojice Pekka Päivärinta a jeho přítelkyně Kirsi Kainulainen.

Po tříleté přestávce budou slavit comeback Švýcar Markus Schlosser (44), jeho spolujezdcem bude Thomas Hofer, naposled v roli spolujezdce u Jakoba Rutze a předtím ovšem i u Schlossera.

FIM Sidecar-Kalendář 2016

Závod 1.: 09. dubna, Le Mans (F)
Závod 2.: 18. června, Grobnik-Rijeka (CRO)
Závod 3.: 19. června, Grobnik-Rijeka (CRO)
Závod 4.: 25. června, Pannonia-Ring (H)
Závod 5.: 26. června, Pannonia-Ring (H)
Závod 6.: 07. srpna, Assen (NL)
Závod 7.: 27. srpna, Oschersleben (D)
Závod 8.: 28. srpna, Oschersleben (D)
Závod 9.: 17. září, Donington Park (GB)

Foto: @Hagen



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama