Reklama

MS-side pokračovalo v Assenu

V plné sezóně je letošní šampionát sidecaristů, tedy artistů na motocyklech se třemi koly. V rámci MS-Superbike se odjely další dva závody v sidecarové mecce, tedy na okruhu TT Assen Circuit.

V napínavém prvním závodě vyhráli opět Švýcaři Markus Schlosser/Marcel Fries, comeback slavící Bennie Streuer/Jeroen Remmé byli sice odmávnuti jako třetí, ale později byli diskvalifikováni, neboť jejich závodní stroj neměl minimální váhu.

Po celý závod bojovaly o vítězství dvě posádky se stroji LCR Yamaha, nakonec Švýcaři vyhráli o 0.708 sec. před britskou dvojicí Kershaw/Charlwood. Ačkoliv se Bennie Streuer před několika měsíci v Oscherslebenu tězce zranil, tak s novým pasažérem Jeroenem Remmém obsadil třetí místo. Po jejich diskvalifikaci postoupili na pódiové umístění Tim Reeves/Kevin Rousseau (GB/F), zatímco favorizovaná britsko-francouzská dvojice Ellis/Clement (GB/F) vzdala pro poruchu svého motocyklu LCR Yamaha. Sobotního závodu na 18 kol se zúčastnilo celkem 16 posádek.

Výsledek MS-Side Assen, Race 1: 1. Schlosser/Fries (CH), LCR Yamaha, 25 bodů; 2. Kershaw/Charlwood (GB), LCR Yamaha, 20; 3. Reeves/Rousseau (GB/F), ARS Yamaha, 16; 4. Peugeot/Peugeot (F), LCR Yamaha, 13; 5. Payne/Wilkes (GB), LCR Yamaha, 11; 6. Biggs/Schmitz (GB), LCR Yamaha, 10; 7. Wyssen/Hofer (CH), LCR Yamaha, 9; 8. Päivärinta/de Haas (FIN/NL), LCR Yamaha, 8; 9. Cable/Masters (GB), LCR Yamaha, 7; 10. Luneau/Bidault (F), LCR Yamaha, 6; 11. Vinet/Common (F), LCR Yamaha, 5. Nedojeli: Ellis/Clement (GB/F), LCR Yamaha; Endeveld/Crome (NL/D), LCR Yamaha. Diskvalifikováni: Streuer/Remmé (NL), ARS Yamaha.

Markus Schlosser/Marcel Fries vyhráli i druhý závod MS-Side v Assenu a suverénně vedou v šampionátu. Profitovali z odstoupení dvojice Tim Reeves/Kevin Rousseau ve 14. kole závodu, když 7-násobný mistr světa v závodě na okruhu TT Assen Circuit vedl 14 členné závodní pole, i když jejich náskok se z více než 2 sekundového vedení postupně snížil na 0,091 sekundy.

Schlosser/Fries během závodu kolidovali při předjíždění o celý okruh s francouzskou dvojicí Vinet/Common, u kterých si ale musíme položit otázku, zda vůbec do šampionátu výkonnostně patří. V 10. kole vzdali Bennie Streuer/Jeroen Remmé, když pro poruchu museli svou ARS Yamahu 600 odstavit.

Výsledek MS-Side Assen, Race 2: 1. Schlosser/Fries (CH), 2. Ellis/Clement (GB/F) +1.319 sec; 3. Kershaw/Charlwood (GB) + 3.114; 4. Päivärinta/de Haas (FIN/NL)+3.965; 5. Biggs/Schmitz (GB) +17.087; 6. Peugeot/Peugeot (F) +17.496; 7. Payne/Wilkes (GB) +21.020; 8. Wyssen/Hofer (CH) +43.682; 9. Endeveld/Crome (NL/D); 10. Cable/Masters (GB); 11. Vinet/Common (F). Vzdali: Luneau/Bidault (F); Reeves/Rousseau (GB/F); Streuer/Remmé (NL).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama