Reklama

MS-Side: Gold Race vyhrál Päivärinta

Nikoliv Britové Tim Reeves/Mark Wilkes nebo Ben a Tom Birchallové, nýbrž Finové Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen pro sebe rozhodli Gold Race na Pannonia Ringu.

Stejně jako v sobotním závodě Sprint Race měli nejlepší start Tim Reeves/Mark Wilkes s jejich motocyklem Yamaha Adolf RS ze druhé startovní pozice, za nimi následovali v tréninku nejrychlejší Ben a Tom Birchallové a dále Pekka Päivärinta se spolujezdcem Jussi Veräväinenem, který až do loňska jezdil pouze Moto Cross- a závody na ledě.

Až do 7. kola dokázal Reeves bránit svou vedoucí pozici, pak ho ale předjel Päivärinta. Pětinásobný mistr chtěl kontrovat, ale měl lehký crash a ztratil skoro 2 minuty, a propadl se samozřejmě na poslední místo.

Za vedoucím finským párem se odehrával velký souboj o druhé místo mezi Brity a nizozemsko-francouzskou dvojicí. V souboji Lewis Blackstock/Patrick Rosney a Bennie Streuer/Kevin Rousseau nakonec vyhrál v posledním kole ten zkušenější, tedy nizozemský ex-mistr světa.

Po zklamání ze soboty - defekt elektroniky - dojeli v Gold Race Lukas Wyssen/Thomas Hofer čtvrtí, ačkoliv závod zahájili až z 9. pozice. Top-5 dokompletovali Britové, bratři Sam a Adam Christieové.

Sedmé místo obsadili Michael Grabmüller/Sébastien Lavorel, kteří vynechali Warm-up, aby ušetřili pneumatiky.

Britští bratři Birchallové nedělní závod kvůli poruše elektroniky nedokončili a tak jejich šance na obhájení loňského titulu je už pouze v teoretické rovině, když na lídry šampionátu Reevese/Wilkese ztrácejí 46 bodů a na finskou dvojici Päivärinta/Veräväinen pak bodů 35.

MS-Side Pannonia Ring - Gold Race, výsledek závodu: 1. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen (SF), Honda LCR 15 kol za 30:18,530. 2. Bennie Streuer/Kevin Rousseau (NL/F), Kawasaki LCR, 39,048 sec. zpět. 3. Lewis Blackstock/Patrick Rosney (GB), Suzuki LCR, +40,416 sec. 4. Lukas Wyssen/Thomas Hofer (CH), Yamaha LCR. 5. Sam Christie/Adam Christie (GB), Yamaha LCR. 6. Janez Remše/Eamon Mulholland (SLO/IRL), Yamaha ARS. 7. Michael Grabmüller/Sébastien Lavorel (A/F), Yamaha LCR. 8. Jakob Rutz/Marcel Fries (CH), Yamaha LCR. 9. Peter Kimeswenger/Jens Lehnertz (A/D), Kawasaki LCR. 10. Tim Reeves/Mark Wilkes (GB), Yamaha Adolf RS. 11. Eero Pärm/Marion Meius (EST), Yamaha LCR.

Stav šampionátu (po 7 z 12 závodů): 1. Reeves/Wilkes, 146 bodů. 2. Päivärinta/Veräväinen, 135. 3. Ben Birchall/Tom Birchall (GB), Yamaha LCR, 100. 4. Streuer/Rousseau, 74. 5. Christie/Christie, 63. 6. Remše/Mulholland, 57. 7. Wyssen/Hofer, 55. 8. Blackstock/Rosney, 50. 9. Rutz/Fries, 42. 10. Kimeswenger/Lehnertz a Alan Founds/Tom Christie (GB), Yamaha LCR. 12. Grabmüller/Lavorel, 34. 13. Scott Lawrie/Michael Fairhurst (GB), Yamaha LCR, 20. 14. Pärm/Meius, 19. 15. Tassilo Gall/Sophie Sattelberger (D), Suzuki LCR, 18. 16. John Holden/Lee Cain (GB/GBM), Kawasaki LCR, 13. 17. Ricky Stevens/Ryan Charlwood (GB), Kawasaki LCR, 11. 18. Philippe Le Bail/Serge Leveau (F), Yamaha LCR, 6. 19. Brian Gray/Jason Pitt (GB), Yamaha LCR, 5.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama