Reklama

MS-Side 2019: Konečně je známý kalendář

Hodně dlouho museli jezdci a týmy MS-Side čekat na svůj termínový kalendář nové sezóny 2019, nyní je tedy konečně na světě. Celkem se pojede 10 závodů v šesti zemích na šesti různých tratích.

Týmy a posádky musely tedy mít hodně trpělivosti, než mohly svým sponzorům definitivně oznámit termíny světového šampionátu 2019. Závodní seriál nové sezóny obsahuje celkem deset závodních jízd na 6 tratích celé Evropy.

Vše začne tradičně, stejně jako v minulých letech, v Le Mans, a sice už v sobotu, před startem tradičního vytrvaleckého závodu «24 Heures Motos» na okruhu Bugatti circuit. Zde se pojede před návštěvou desetitisíců fanoušků.

Třikrát se pojede v rámci šampionátu Alpe Adria Circuit (AACC), přičemž poprvé to bude na tradičním Pannonia-Ringu a to v sobotu a v neděli, tedy dva závody.

Dvakrát uvidí tříkolové artisty i i diváci v Motorsport Areně v Oscherslebenu, zatímco v Assenu letos pouze jednou. Ovšem závod v Nizozemí na okruhu TT-Dutch Circuit je tradičně highlightem sezóny, kolem tratě Grand Prix se v rámci «GAMMA Racing Day» shromáždí více než 100 000 fanoušků.

Finále se letos pojede na úplně novém okruhu pro MS-Side, dějištěm je španělská Navarra, ještě předtím se ale bude závodit na nově vyasfaltovaném okruhu v Chorvatsku - Grobnik/Rijeka, kde se může předčasně rozhodnout o titulu mistra světa 2019.

Kalendář MS-Side 2019

20.04. Le Mans (Francie) – 1 závod
30.06. AACC Pannonia-Ring (Maďarsko) – 2 závody
21.07. AACC Oschersleben (Německo) – 2 závody
18.08. Assen (Nizozemí) – 1 závod
25.08. AACC Grobnik/Rijeka (Chorvatsko) – 2 závody
20.10. Navarra (Španělsko) – 2 závody



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama